• Turkhane Logo

Milyonlarca emekli seyyanen zam bekliyordu! Erdoğan, Temmuz ayına işaret etti

16:25 28 Mart 2024 Perşembe
Milyonlarca emekli seyyanen zam bekliyordu! Erdoğan, Temmuz ayına işaret etti





Yerel seçimler öncesi maaşlarına seyyanen zam bekleyen milyonlarca emekliye AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayına işaret etti.  Erdoğan, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz.” dedi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerine 3 gün kala AKP tarafından düzenlenen Bursa mitingine katıldı.



Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:



YİNE MUHALEFETİ HEDEF ALDI



Ülkemiz muhalefetinin anlamadığı hakikat işte budur. Milletimizin çıkarları altına dinamit döşemekten çekinmiyorlar. Bu uğurda F.TÖ’ye, PKK’ya emperyalistlere göz kırpmaktan çekinmiyorlar. Muhalefet cenahında her türlü kirli pazarlık kol geziyor. Karanlık ittifak kuruyorlar ama bundan utanıp saklamak için kırk takla atıyorlar. Ülkemizin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık, savrulma, kirlenmişlik hali gerçekten utanç verici. Valizler, çantalar dolusu dolarlar, avrolar. Bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Sayma görüntülerini kimse izah edemiyor. Bize karşı ortalığı ayağa kaldıranlar CHP’ye karşı uslu bir kediye dönüyor.



‘TEMMUZ AYINDA EMEKLİ MAAŞLARINI MASAYA YATIRACAĞIZ’



Yılbaşında asgari ücret ve emekli maaşlarında yüzde 50 artış yaptık. Bir defaya mahsus 5 bin TL ödemede bulunduk. Şimdi de banka promosyonlarını 8-12 bin TL’ye yükseltip emeklilerimize yeni bir imkan sağladık. Önümüzdeki Temmuz ayında  yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği giderecek, önümüzdeki dönemde buna göre adım atacağız. Milletimizin farklı kesimlerine verdiğimiz sözlerin takibini yapıp yerine getireceğiz. Ekonomi programını kararlılıkla sürdürüp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Emeklilerimizi ve çalışanlarımızı hak ettiği refah seviyesine getireceğiz. Dün verdiğimiz sözleri bugün hatırlamıyoruz diye kulak arkası yapmadık. Yapamayacağımız sözleri asla vermedik. Emeklilikle ile ilgili içimize sinmeyen adımları gelen talepler üzerine hayata geçirmekten kaçınmadık. Emeklilere ara artışın maliyetini milletimizle paylaşmıştık. Sizin karşınızda atıp tutanlar derdinize derman olamayacaklar.



Emekli maaşlarında, asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren her vatandaşım sonuna kadar haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız.”

Son güncelleme: 16:25 28.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı