• Turkhane Logo

Milli Piyango özelleştirdiği şans oyunlarının denetimini yapmıyor

Sayıştay, Milli Piyango İdaresinin Demirören Grubu’na bıraktığı şans oyunlarının denetimini dahi yapamadığını ortaya koydu.

11:47 01 Ocak 2021 Cuma
Milli Piyango özelleştirdiği şans oyunlarının denetimini yapmıyor
Sayıştay, Milli Piyango İdaresinin Demirören Grubu’na bıraktığı şans oyunlarının denetimini dahi yapamadığını ortaya koydu.



Herhangi bir karar almak için toplantı yeter sayısına ulaşamayan Milli Piyango, şans oyunlarının canlı yayımlanması konusunda da ısrarcı olamadı.

 Türkiye’de şans oyunlarını düzenlemekle sorumlu olan ve oyunların özel şirkete devredilmesiyle yalnızca denetleme yetkisi elinde kalan Milli Piyango İdaresi, bu görevini de yapamadığı tespit edildi. Milli Piyango İdaresi’ndeki kusurlu işlemler, Sayıştay raporlarında da yer buldu.


CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİNE RAĞMEN CANLI YAYIMLANMIYOR

Milli Piyango İdaresi’nin 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, kurum, çekilişleri yayınlamayarak mevzuatı ihlal etti. 2018 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de canlı yayınlanması gereken çekilişlerin yine yayımlanamadığını ifade eden Sayıştay, “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin amir hükümleri gereğince çekilişlerin TRT kanallarında yayınlanması gerekmektedir. 2012’den itibaren idare, çekilişleri noter huzurunda ve halka açık olarak gerçekleştirmekte ve çekilişlere ait görüntü ve ses kayıtlarını almaktadır. 2016 yılından bu yana, hizmet alımı yaparak, çekilişleri internet sayfası üzerinden yayımlamak yoluna gidildi” ifadelerine yer verdi.

YÖNETİM KURULU TOPLANIP KARAR ALAMIYOR

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Sayıştay’ın Milli Piyango İdaresi hakkındaki bir diğer tespiti, yönetim kurulu üyeliklerine ilişkin oldu. Altı kişiden oluşan yönetim kurulunun yarısının boş olduğunu kaydeden Sayıştay, “Yönetim Kurulu’nda, görevlendirme ile genel müdür ve iki genel müdür yardımcısı dışında üç üye kadrosunun boş olduğu, bu nedenle yönetim kurulunun toplantı ve karar yeter sayısının bulunmadığı görülmüştür” dedi. Raporda, şans oyunlarına ilişkin denetim yetkisi dışında bir yetkisi bulunmayan Milli Piyango İdaresi’nin bunu da gereğince yapamadığı belirtildi.

Son güncelleme: 11:47 01.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı