• Turkhane Logo

Milli duruşmuş! Beşiktaş’a aidatını ödemeyen Bahçeli, Bursa tribünlerinde provokasyon peşinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir takım da yoktur” dedi.

12:50 07 Mart 2023 Salı
Milli duruşmuş! Beşiktaş’a aidatını ödemeyen Bahçeli, Bursa tribünlerinde provokasyon peşinde
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir takım da yoktur” dedi.





TFF 2’nci Lig’deki Bursaspor-Amedspor maçında konuk takım Amedspor’un futbolcuları ve teknik ekibi saldırıya uğramış, Bursaspor tribünlerinde 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin sembolü ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ posterleri açılmıştı.



Bahçeli, grup toplantısında şunları söyledi:



”Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor’dan bahsedilemeyecektir. Bursa’da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Diyarbakırspor’un Amedspor olarak nitelendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. 



Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkar edenler, ilkesizliğin ana damarıdır. Bir yıldır oturduğu masayı kumar masası, noter masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin numuneleridir. İttifak partilerinin mensuplarını isyana çağırmak siyasi ahlak eksikliğinin fermanı değil de nedir.



Kazanamaz dediği adayın yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Masayı devirene tekrar sandalye sunmak çürümüş siyasetin ilkesizliği değil midir? Belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması baskılarına boyun eğmek siyasetin ilke ve ahlakına suikasta tamam demek değil midir? İYİ Parti başkanı söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur.



Yine söylüyorum, bir kere satan yine satar, yine satar.”

Son güncelleme: 12:50 07.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı