• Turkhane Logo

'Milletvekilleri, danışmanların maaşından haraç mı alıyor?'

Kenan Sofuoğlu'nun danışmanı tartışma yaratan paylaşımın ardından 'Diğer milletvekilleri danışmanlarının maaşlarından pay alıyor' iddiasında bulundu.

16:04 29 Aralık 2018 Cumartesi
'Milletvekilleri, danışmanların maaşından haraç mı alıyor?'
Kenan Sofuoğlu'nun danışmanı tartışma yaratan paylaşımın ardından 'Diğer milletvekilleri danışmanlarının maaşlarından pay alıyor' iddiasında bulundu.

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlunun Meclisten yaptığı “Emir erlerim” paylaşımına yönelik tepkiler sürerken, fotoğraftaki danışmanlardan Semih Bostanoğlu dikkat çekici bir iddiada bulundu.

Bostanoğlu, Diğer milletvekilleri danışmanlarının maaşlarından pay alırken, Kenan abim giydiğimiz kıyafetimize kadar her şeyimizle kendisi ilgileniyor. Mecliste bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun dedi.

Daha önce senatör sıfatıyla bastırdığı kartvizitlerle tartışma yaratan Sofuoğlu, önceki gün de TBMM’deki odasında ayaklarını masaya uzatarak çektirdiği fotoğrafı “Emir erlerim” notuyla paylaşmıştı. Sofuoğlu gelen tepkiler üzerine paylaşımı kaldırmış, daha sonra da Siyasete biraz espri katmak amacıyla yapmış olduğum paylaşım kastının ötesinde anlamlara taşınmıştır açıklamasında bulunmuştu.


DİĞER MİLLETVEKİLLERİ DANIŞMANLARININ MAAŞLARINDAN PAY ALIYOR

Sofuoğlunun danışmanı Semih Bostanoğlu kişisel Facebook hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak bir paylaşımda bulundu. Bostanoğlu şunları söyledi:

Meclisteki milletvekillerinin danışmanlara yaptıkları muameleleri gördük. 600 milletvekili içinden iddia ediyorum Kenan abim kadar danışmanlarına değer veren, yediği içtiği ayrı gitmeyen, aynı odada kalan bir milletvekili yoktur. Diğer milletvekileri danışmanlarının maaşlarından pay alırken, Kenan abim giydiğimiz kıyafetimize kadar her şeyimizle kendisi ilgileniyor. Mecliste bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun. Milletvekillerinin arasında değil, danışmanların arasında oturur, sırf bizler için. Bu arada o şakayı biz isteyerek bu hataya düşürdük onu.


/

NASIL YANİ, MİLLETVEKİLLERİ HARAÇ MI ALIYOR?

Bostanoğlunun paylaşımını alıntılayarak Twitterdan paylaşan ekonomist Emin Çapa, Nasıl yani? Hakikaten milletvekilleri danışmanların maaşından haraç mı alıyor yani? diye sordu. 

/
 

Son güncelleme: 16:04 29.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı