• Turkhane Logo

Millet kıraathanesi olacaktı, çöplükte çürüyor...

Trabzon’da kaza yapan yolcu uçağı millet kıraathanesi olarak kullanılacağı vaad edilmişti. Ancak çöplükte çürümeye terk edildi. Belediye başkanı,

02:39 30 Aralık 2019 Pazartesi
Millet kıraathanesi olacaktı, çöplükte çürüyor...
Trabzon’da kaza yapan yolcu uçağı millet kıraathanesi olarak kullanılacağı vaad edilmişti. Ancak çöplükte çürümeye terk edildi. Belediye başkanı,

Pegasus Havayolarının Ankara-Trabzon seferini yaparken 13 Ocak 2018 akşamı Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkan yolcu uçağı çürümeye terk edildi. 
Trabzon’un Yomra ilçesinde dönemin belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu uçağı millet kıraathanesi olarak kullanacaklarını belirtmişti.

Pazar yerine bırakılan uçak çöpler arasında adeta çürürken, uçağın akıbetinin ne olacağı henüz meçhul. 
Yaklaşık 15 aydır pazar yerinde bekletilen uçakla ilgili çevre sakinleri, uçağın çevre kirliliği oluşturduğunu belirterek bir an önce bulunduğu yerden kaldırılarak farklı alanlarda değerlendirilmesini istedi.
BELEDİYE BAŞKANI BIYIK: UÇAK BAŞIMIZA BELA OLDU
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık uçağın başlarına bela olduğunu belirterek, bir çok proje üzerinde çalıştıklarını, ancak akıbeti konusunda kesin karar vermediklerini ifade ederek uçağın seneye bugünlerde halihazırda bulunduğu yerde olmayacağını söyledi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile ortaklaşa bir projede kullanılması noktasındaki düşüncelerini paylaştıklarını ifade eden Bıyık, Yomra Belediyesi olarak uçağı değerlendirecek durumda olmadıklarını belirterek, “Uğraşıp duruyoruz. Bizim de başımıza bela oldu.” dedi.
İniş esnasında pisten çıkan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağı Karadenize metreler kala durabilmişti.
Bıyık şunları aktardı: “Uçakla ilgili bir çok proje üzerinde çalıştık. Oyuncak müzesi yapalım dedik. Bu konuda başvurduğumuz şirketler, çok küçük buldular, Verimli olmaz dediler.” 
PARAYI UÇAK İÇİN HARCAMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ
Uçağın yaklaşık 1,5 milyon TL kadar masrafı olacağından Yomra Belediyesi olarak bu kadar parayı uçak için harcamayı düşünmediklerini kaydeden Bıyık, “Yani uçağın konulacağı alanı olsun, yeniden kanatları, kuyruğu, burnu olsun içerisinin dekorasyonu yaklaşık 1,5 milyonu buluyor.” şeklinde konuştu.

Son güncelleme: 02:39 30.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı