• Turkhane Logo

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu

21:25 06 Mart 2023 Pazartesi
Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu





Altılı Masa toplantısı 6 saat sürdü. Toplantının sonunda liderler kamera karşısına geçti. Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı



Altılı Masa olarak da bilinen Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanlarının saat 14.00’de başlaması planlanan toplantısı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kararının beklenmesi nedeniyle yaklaşık 2 saat ertelendi.



Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi sonrasında ittifak masası, altı genel başkan ile 16.00’da yeniden toplandı. Saadet Partisi Genel Merkezi’ne Atatürk, Türk bayrağı ve ‘Birlikte Başaracağız’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ yazılı pankartlar asıldı.



Kritik görüşmede saatler geride kalırken, Halk TV toplantının sona erdiğini ve her parti genel başkanının kurmaylarıyla ayrı ayrı toplantı halinde olduğunu aktardı.



Toplantıların ardından genel merkez önünde hazırlanan kürsüye ilk olarak ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu çıktı. Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayları olduğunu ilan etti.



Sonuç bildirisinde 11 maddeli açıklama yapılacak dendi. Ancak bildiride 12’inci madde olarak Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş eklendi.







  ‘YEREL SEÇİMLERE KADAR GÖREVLERİNDE KALACAKLAR’



Fiilen cumhurbaşkanlığı danışmanlığı görevini yürütmeyeceklerini vurgulayan Özel, 2024 yerel seçimlerine kadar belediye başkanlarının görevlerinde kalacaklarını söyledi.

Son güncelleme: 21:25 06.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı