• Turkhane Logo

Millet İttifakı'ndan görkemli final: Son miting Ankara'da yapıldı

Millet İttifakı'nın Ankara Millet Buluşması için yüz binler erken saatlerde Tandoğan Meydanı'na akın etti. Meydanda hep bir ağızdan 'Hak, hukuk, adalet' sloganları atıldı.

22:07 12 Mayıs 2023 Cuma
Millet İttifakı'ndan görkemli final: Son miting Ankara'da yapıldı
Millet İttifakı'nın Ankara Millet Buluşması için yüz binler erken saatlerde Tandoğan Meydanı'na akın etti. Meydanda hep bir ağızdan 'Hak, hukuk, adalet' sloganları atıldı.

Türkiye 14 Mayısta Cumhurbaşkanı ve Milletvekilli Genel Seçimleri için sandık başına gidiyor. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala son mitingini Ankarada gerçekleştirdi. 
Kılıçdaroğlunun Ankara Mitingi, bugün saat 17.30da başladı. Ankara Millet Buluşması için on binler erken saatlerde Tandoğan Meydanına akın etti. Yurttaşlar hep bir ağızdan Hak, hukuk, adalet sloganları attı. 
Gerçek Gündemin haberine göre Kılıçdaroğluna mitingde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti. 
 Kemal Kılıçdaroğlunun açıklamasının satır başları şöyle oldu:
Bu ülkeye demokrosiyi, barışı getirmeye hazır mısınız. Huzur içinde birlikte yaşamayı getirmeye hazır mısınız? Söz veriyorum ben de hazırım. Birlikte yapacağız. Bu ülkenin gençleri ve kadınları otoriter bir yönetimi, demokratik yollarla değiştirecekler. Gençleri ve kadınları yürekten kutluyorum. Mustafa Kemalin başkentindeyiz.
Mansur Başkan gerçekten de Ankarayı, Mustafa Kemalin Ankarası yapmak için elinden gelen her türlü çabayı gösteriyor. Ama şimdi bütün Türkiyeyi Mustafa Kemalin Türkiyesi yapacağız. Bütün Türkiyede huzur ve barışı sağlayacağız. Tam 1,5 yıldır sandık güvenliği için çalışıyoruz. Bütün sandıklarda müşahitlerimiz, temsilcilerimiz var. Sizden ricam; bahar havasında sandığa gidin. Sinan Ateşin katillerini bulacağım ve onların kulaklarından yakalayıp, adalete teslim edeceğim. Benim saraylarda oturma gibi alışkanlığım yok. Saray maray bize vız gelir. Ankaranın seymenleriyle, oyun havalarıyla beraber Gazi Mustafa Kemalin Çankaya Köşküne gideceğiz. Çankaya Köşkü halkın köşküdür. Çankayada mütevazı bir hayat var.
Sizler gibi olacağım, sizler gibi dertleneceğim, sizler gibi sevineceğim. Varsa bir yerde sorun, soruna kilitleneceğim ve mutlaka çözeceğim.
Sınırları yol geçen hanına döndürdüler. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine uğurlayacağız. Türkiyeyi 5li çetelerden kurtaracağım. Benim cumhurbaşkanı olmamam için her oyunu denediler, her iftirayı attılar. Ben size güveniyorum. Bu ülkeye barışı getireceğim. Huzuru getireceğim. Bu ülkenin sorunlarına talibim saraylara değil. Kızılayldan bir kez daha söylüyorum. Allah nasip ederse hep beraber Gazi Mustafa Kemalin Çankaya Köşküne çıkacağız. Bu ülkeyi adalete getireceğim. 450 kilometreyi yürüdüysem o bir başlangıçtı. Şimdi ayın 15inde önemli bir aşamayı daha kat etmiş olacağız. Bu ülkenin bütün coğrafyasına adaleti, hakkı ve hukuku getireceğim. En ufak endişeniz olmasın..
MANSUR YAVAŞ: MİLYONLARCA GENÇ HAKKINI ALMAK İÇİN MEYDANLARDAKürsüye ilk olarak çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Nereye gidersek gidelim, binlerce milyonlarca genç hakkını almak için meydana çıkmış. Hakkını istiyor, hakkını alacak. İnşallah ayın 15inden sonra herkese ayar çekmeyen, kimseyi azarlamayan, kimsenin kıyafetine, yediğine içtiğine karışmayan, dertlerini anlatmakta özgür kılan, beni istediğiniz kadar eleştirin diyen bir yönetim geliyor dedi. 
Mansur Yavaşın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:
ANKARA HALKI BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU GÖRDÜ2019 yılında bugün yaşadıklarımızın hemen hemen hepsini yaşadık. Anketlerde geri kaldıklarını görünce her türlü iftirayı attılar. Ankara halkı bunlara inanmadı. Dolayısıyla Ankara’da ayrıştırıcı siyaset ortadan kalktı. İnsanlar 25 yıl aynı yönetimi görünce onların ayrıştırıcı siyaseti görünce başka yönetimi denemedi ama 25 yıl sonra bir deneme yaptı ve Ankara halkı belediyeciliğin ne olduğunu gördü.
Pandemi döneminde 40 bin öğrenciye 10’ar GB internet verdik. Sayın Cumhurbaşkanı da 21 yıldır verilmeyen interneti seçimden sonra vereceğini söylüyor. Yine birer aylık doğal gaz ücretleriyle sadece mutfakta harcanan gazın ücretini bir yıl ayrılmayacak. Bu seçim zamanı yapılıyor. Halbuki bu kardeşiniz geçen yıl ve bu yıl tam 200 bin aileye doğal gaz yardımı yaptı.
VERİN BAKALIM, GÜDÜYOR MU GÜTMÜYOR MU?Eskiden 1.8 dolara su satıp, aldıkları bu parayı da koli şeklinde yardımlarla dağıtıp, onlardan aldığı parayla onlara yardım yapıp Biz fakir fukarayı kolluyoruz diyorlardı. Şu anda 10 ton su kullanan ailenin ödediği ücret sadece 10 lira. 2019 yılındaki iftiralara inansaydı insanlar, şimdiki gibi ayrıştırıcı siyasete cevaz verseydi Ankarada bunların hiçbirisi olmayacaktı. Şimdi Türkiyede 21 yıldır hep aynı hükümeti gördüler. Öğrenmişler bunlar üç koyunu güdemez diye. Verin bakalım, güdüyor mu gütmüyor mu? Ama inşallah mitinglerde gördüğümüz kadarıyla bu iş bitmiş.
İKTİDARDA KALMAK İÇİN PAPAZ CÜBBESİ GİYERİM DİYENLER BUNLAR DEĞİL MİYDİ?
Sizin hiçbir şeyden şikayet etmeye hakkınızı yok. Açılım döneminde şehit olanların fotoğraflarıyla siyaset yapıyorsunuz. Şehitlerin kanlarıyla siyaset yapıyorsunuz. Artık yeter bu ülkede nefret siyaseti ortadan kalkacak. İstanbulluya önce ümmet elden gider, Mekke düşer, Kudüs düşer Ekrem İmamoğluna oy vermeyin demediler. İstanbullular dik durdu. Osman Öcalanı kalkıp televizyonlara çıkardılar. Ekrem Beye oy vermeyin, Binali Beye oy verin dediler. O da yetmedi bebek katilinin mektubunu televizyonda okuttular. İktidarda kalmak için gerekirse papaz cübbesi giyerim diyenler bunlar değil miydi?
Bunlar mevsimlik, sezonluk milliyetçi. Duruma göre şekil alırlar. Bunlara inanmıyoruz artık. Ne muhafazakarlıklarına ne başka bir şeyine. İyi bir Müslümanın ağzından bal damlar, yalan söylemez, hakaret etmez. Bugün Cuma, acaba o sahte broşürleri basanlar ne dua ettiler. Türkiye kararını verdi. Her gördüğümüz mitinglerde çok kararlı insanlar, bu laflara kulak asmıyorlar. Nereye gidersek gidelim, binlerce milyonlarca genç hakkını almak için meydana çıkmış. Hakkını istiyor, hakkını alacak. İnşallah ayın 15inden sonra herkese ayar çekmeyen, kimseyi azarlamayan, kimsenin kıyafetine, yediğine içtiğine karışmayan, dertlerini anlatmakta özgür kılan, beni istediğiniz kadar eleştirin diyen bir yönetim geliyor.
ALİ BABACAN: PAZAR GÜNÜ ASLINDA BİR REFERANDUM 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Her şeyi tek kişiye bağlamanın getirdiği sorunlar yaşıyor bu ülke. Son 5 yıldır bütün sistemi Erdoğan tek başına bağladı. Şu ana kadar Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde 6 parti bir araya gelip bu kadar kapsamlı bir anlaşma yapmamıştı ifadelerini kullandı. 
Ali Babacanın konuşmasının satır başları şöyle oldu:
ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA ARKADAŞIMI DEPREMDE KAYBETTİMBaharımızın arifesinde bu güzel memleketimizden Ankaradan Türkiyenin dört bir tarafına sevgilerimi, selamlarımı iletiyorum. Ülkemizin en can alıcı gündemi, 6 şubat Maraş depremlerinden bu yana tam 3 ay 6 gün geçti. Ateşin düştüğü o evler, o günden beri yanıyor. O evlerde yüzler gülmüyor. Taş olsa dağ olsa dayanmaz derler ya, işte öyle bir acıyla kavrulduk. Ben de çok sayıda çalışma arkadaşımı kaybettim.
0 72 SAATTE NE OLDU?9 gün deprem bölgesindeydim, 11 il merkezine defalarca gittim. Sesini duyuramayanların sesi oldum. Gittiğim her yerde ne dediler biliyor musunuz İlk 48 saat, ilk 72 saat devlet yoktu, enkazları kendi ellerimizle kaldırdık dediler. Muhtarlar enkazı ellerimiz kanayarak kaldırdık dediler. Geçen sene hatırlayın orman yangınları çıktı değil mi, ormanlarımız gözümüzün önünde binlerce hektar cayır cayır yanarken bir baktık ki memleketin yangın söndürme uçağı yok. Depremin ilk 72 saati yardım ulaştırılamadı. O 72 saatte ne oldu, diye soruyorum. O iş makinaları parklarda kapalı dururken insanlar enkaz altındaydı. Madenciler neden harekete geçmedi, ne oldu diye soruyorum. Cevap yok.
HER ŞEYİ TEK KİŞİYE BAĞLAMANIN GETİRDİĞİ SORUNLARI YAŞIYOR TÜRKİYEİşin özünde bu tek kişilik sistemin yürümemesi var. Her şeyi tek kişiye bağlamanın getirdiği sorunlar yaşıyor bu ülke. Son 5 yıldır bütün sistemi Erdoğan tek başına bağladı. Şu ana kadar Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde 6 parti bir araya gelip bu kadar kapsamlı bir anlaşma yapmamıştı. Seçimlerden sonra kurulacak hükümetin 20 tane bakanının ne iş yapacağı hepsi hazır. Önümüzdeki pazar günü sizlerin desteğini bekliyoruz. Ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktası. Pazar günü sıradan bir seçim değil. Pazar günü aslında bir referandum.
MERAL AKŞENER: 14 MAYIS AKŞAMINDA TARİH YAZILACAK
Meral Akşenerin açıklamasının satır başları şöyle oldu:
Umarım duymuşlardır. Sağ ellerinde Hizbullah, sol ellerinde PKK olanlar duymuşlardır Hüseyini. Her türlü hakareti iftirayı siz de gördünüz biz de gördük. Ama bugün gördüm ki Recep Bey vedalaşıyor. 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu olacak ve kendisini alkışlarımızla Çankayaya götüreceğiz, Recep Bey ve arkadaşlarını da emekli edeceğiz. Her bir genç, kadın kardeşim mutlaka sandığa götürecek. 1 oy Kemale 1 oy Merale verecek. İnşallah 14 Mayıs akşamı 13. Cumhurbaşkanımızla birlikte Türkiyenin nefes aldığı, hukukun üstünlüğünün kabul edildiği, hak hukuk adaletin tesis edildiği ve tarih yazıldığı bir akşam olacak.
GÜLTEKİN UYSAL: HASRETİMİZİ 13. CUMHURBAŞKANIMIZ BİTİRECEKAnkaranın üstündeki Moğol istilasından bu yana gördüğü en büyük yağma hareketini 2019 yerel seçimlerinde Mansur Başkanla kaldırdınız sözleriyle Ankaralılara seslenen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysalın açıklamalarının satır başları şöyle oldu: 
YENİ BİR DÖNEMİ AÇIYORUZKuruluşun şehri, Hacı Bayram-ı Velinin manevi ruhunu yoğurduğu, Mustafa Kemal ile manasını bulmuş Ankara merhaba. Bir büyük güne yaklaşıyoruz. Cumhuriyetin kuruluşuna şahitlik etmiş Ankara bir yeni dönemi açmaya hazır mı? Bir yeni dönemi açıyoruz.
Belki de Türk demokrasisinin en zor sınavı ile karşı karşıyayız. Birileri milletin önüne duvar örmek istiyor. Birileri insanımızın arasına duvarlar örmek istiyor. Nafile çabalar, millet önüne duvarlar örülmez. Milletin iradesi deler de geçer.
ANKARANIN ÜSTÜNDEKİ EN BÜYÜK YAĞMA HAREKETİNİ MANSUR BAŞLANLA KALDIRDINIZAnkaranın üstündeki Moğol istilasından bu yana gördüğü en büyük yağma hareketini 2019 yerel seçimlerinde Mansur Başkanla kaldırdınız. Bir jeliboncu vardı. Artık sadece sosyal medyadan tırmalanıyor. Şimdi asıl büyük vazife var. Türkiyenin üzerinde Moğol istilasından bu yana gördüğümüz bu yağma hareketini bu rantiye düzenini, bu kravatlı soygununu Ankaramız bitirmeye hazır mı? Allahın izniyle güzel günleri müjdeleyeceğiz. 13. Cumhurbaşkanımız hasretimizi bitirecek Sayın Kılıçdaroğlunu bekliyorsunuz. Cemrelerin toprağa, havaya, suya düştüğü günlerdeyiz. İşte gençlerimizin, kadınlarımızın seçimi. 14 Mayısta cemre olarak milletin yarınlarını aydınlatmak için o sandıklara elbette düşeceğiz Allahın izniyle.
Ahmet Davutoğlunun açıklamasının satır başları şöyle oldu:
Demokrasi şölenine iki gün kaldı. Bu son mitingimizde 6 genel başkan olarak size mesaj veriyoruz. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hepimiz toplumsal barış mesajı veriyoruz. Bu iktidar ülkeyi yasaklara, yoksulluğa, yolsuzluklara boğdu. Kara kıştan bu ülkeyi çıkarıp yeni baharlara taşıyacağız. Ülkeye, millete söyleyecek sözü olmayan iktidar bizlere saldırdı. Birkaç madde ile onlara cevap vermek zorundayız. Diyorlar ki Erdoğan, Bahçeli, Binali Yıldırım, Önder Aksakal, 14 Mayıs yabancı istilacılara ülkeyi teslim etmeyecekmiş. Biri daha ileri gitti, küffara teslim etmeyecekmiş. Bre gafiller size Ankaradan sesleniyorum. Bütün mazlum milletlerin, anti emperyalist sömürge karşı mücadelesine ışık tutan Gazi Mustafa Kemalin Ankarasından sesleniyorum. Biz nefes alıp verdikçe yabancı istilacılar bu ülkeye gelemeyecek; ama yabancı bankalarda hesap tutan devlet adamları bir daha iktidara gelemeyecek. Yeni bir baharda, onurlu bir Türkiyeyi birlikte inşa edeceğiz. Sözü tükenenler diyor ki, onlar iktidarı kaybederlerse
Temel Karamollaoğlunun açıklamasının satır başları şöyle oldu:
Biz yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz! Herkesin mesut olduğu, inandığı gibi yaşadığı, rahat geçinebildiğini, kendisini emniyet içinde hissettiği bir ülke istiyoruz. Bu ülkenin inşası ancak ahlaki ve manevi değerlerin inşasıyla mümkün. Gösterişle, insanalra hakaret ederek, insanları yanlış yönlendirerek Türkiyeye huzur, barış gelmez. Lisanına, davranışına sahip çıkacaksın! Hak, hukuk nedir bileceksin. Önce sen uyacaksın.

Son güncelleme: 22:07 12.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı