• Turkhane Logo

Millet İttifakı'nda yeni kriz mi geliyor?

Seçim yarışı devam ederken Altılı Masa'da liste tartışmasının muhalefet liderlerini krizin eşiğine getirdiği ileri sürülüyor.

19:31 23 Mart 2023 Perşembe
Millet İttifakı'nda yeni kriz mi geliyor?
Seçim yarışı devam ederken Altılı Masa'da liste tartışmasının muhalefet liderlerini krizin eşiğine getirdiği ileri sürülüyor.

Türkiye 14 Mayısta kritik bir seçime gidiyor. Bir tarafta Cumhur İttifakı diğer tarafta ise Millet İttifakı var. Seçim tarihinin ilan edilmesinden sonra partiler çalışmalarına hız verirken, bir taraftan da seçim bölgeleri için liste oluşturmaya başladı. Liste konusunda 6lı Masadaki liderleri zor bir süreç bekliyor.

AKŞENER DİĞER PARTİLERE KAPIYI KAPATTIBaşkent kulislerinde konuşulanlara göre; CHP ve İYİ Parti bazı seçim bölgelerinde ortak liste çıkarmaya hazırlanıyor. İYİ Parti diğer partilere listelerinde yer vermeyecek. CHP listelerinde de yer açılması oldukça zor görünüyor. CHPliler Meclis için kimseyi taşımak zorunda değiliz görüşünü şimdiden dillendirmeye başladılar.

İTTİFAK İÇİNDE İTTİFAK FORMÜLÜ KONUŞULUYORSaadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bu yüzden ittifak içinde ittifak formülünü devreye almaya çalışıyor. Ancak Ali Babacan önderliğindeki DEVA Partisi, Saadet Partisi ile ittifaka sıcak bakarken, Ahmet Davutoğlunun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisiyle işbirliğine sıcak bakmıyor. DEVAnın ve Gelecek Partisinin oy oranının çok düşük olması sebebiyle SP ile ittifak yapmaları halinde Gelecek Partisinin katkısının olmayacağını düşünüyor.

CHP, BİR TEK İYİ PARTİYE SICAK BAKIYORHal böyleyken CHPnin listeler konusunda yalnızca İYİ Partiye sıcak bakması özellikle Gelecek ve Saadet Partisi için ciddi bir krize sebep olabileceği iddia ediliyor.

Son güncelleme: 19:31 23.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı