• Turkhane Logo

Millet İttifakı liderleri ikinci tur için bir araya geldi

Millet İttifakı'nın liderleri seçim sonuçlarını ve 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin değerlendirmek için CHP Genel Merkezi'nde buluştu.

17:05 17 Mayıs 2023 Çarşamba
Millet İttifakı liderleri ikinci tur için bir araya geldi
Millet İttifakı'nın liderleri seçim sonuçlarını ve 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin değerlendirmek için CHP Genel Merkezi'nde buluştu.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi liderleri CHP genel merkezinde buluştu.

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun ev sahipliğinde yapılan toplantıya  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.
Toplantının gündeminde 14 Mayıs seçimlerinin sonuçları ile 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda yürütülecek kampanyalar masaya yatırılıyor.
İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU: KILIÇDAROĞLUNA DESTEĞİMİZ SÜRECEKİYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Millet İttifakının toplantısı öncesinde açıklama yaptı. Zorlu, partisinin Kemal Kılıçdaroğluna desteğini yinelediği basın toplantısında iktidarın devlet imkanlarını propaganda için kullanmasına ve usulsüzlük iddialarına dikkat çekti. 
Zorlu, yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti:
Siyasi iktidar eliyle devletteki tarafsızlığın ortadan kaldırıldığı, partizanlığın her yeri sarmakta olduğu bu süreçte kesin olmayan sonuçlara göre milletimizin Cumhur İttifakını salt çoğunluğun üzerinde bir milletvekili sayısına ulaştırdığını görüyoruz.
İYİ PARTİNİN HEDEFİ ÜLKE YÖNETİMİNİ ÜSTLENMEKTİR28 Mayısta gerçekleşek 2. turun ardından 14 Mayısta milli iradenin ortaya koyduğu tablonun analizini ortaya koyacağız. İYİ Partinin hedefi ülke yönetimini üstlenmektir. Genel Başkanımız sayın Akşenerin önderliğinde yolumuza devam edeceğiz.  Altını çizerek söylüyorum ikinci turu Millet İttifakı kazanacak. 
Yaklaşık 10 ay sonra gerçekleşecek mahalli idareler seçimlerine de hazırlanmaya başlayacağız. Partimiz Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlunun 13. Cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

Son güncelleme: 17:05 17.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı