• Turkhane Logo

MHP’ye uzanan Sinan Ateş cinayeti: Savcıya Yargıtay üyeliği mi teklif edildi?

15:50 10 Ekim 2023 Salı
MHP’ye uzanan Sinan Ateş cinayeti: Savcıya Yargıtay üyeliği mi teklif edildi?





MHP’ye uzanan Sinan Ateş soruşturmasında MHP’li İzzet Ulvi Yönter’in, Ankara Başsavcı Vekili Ahmet Altun’a bazı şüphelilerin serbest bırakılması karşılığında Yargıtay üyeliği teklif ettiği iddia edildi.



MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in, Ankara Başsavcı Vekili Ahmet Altun’a Sinan Ateş dosyasında bazı şüphelilerin serbest bırakılması karşılığında Yargıtay üyeliği teklif ettiği iddia edildi. Başsavcı ile tartışan Altun ise dosyayı bıraktı.



“SAVCI MHP GENEL MERKEZİNE GİTTİ” İDDİASI



Adliye kulislerine de yansıyan iddialara göre, Yönter, soruşturmanın yeni koordinatör ismi Ankara Başsavcı Vekili Ahmet Altun ile Ankara’da gizli bir görüşme gerçekleştirdi. DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre MHP Genel Merkezi’nde yapıldığı ifade edilen görüşmede, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter’in Başsavcı Vekili Ahmet Altun’a soruşturmaya MHP’li isimlerin dâhil edilmesinden duyduğu rahatsızlığı anlattıktan sonra Altun’dan Avukat Serdar Öktem‘in arasında bulunduğu bazı tutuklu MHP’lilerin tahliyesini sağlamasını istediği iddia edildi. Yönter’in bu talebe karşılık Altun’a “Yargıtay üyeliği” teklif ettiği iddialar arasında.



GÖRÜŞME ORTAYA ÇIKINCA DOSYAYI BIRAKIP İZNE ÇIKTI



Milliyetçi kökenli olduğu bilinen savcı Altun’un, MHP yöneticisine ne yanıt verdiği bilinmiyor. Tahliyelere karşı çıkan Ankara Başsavcısı Ahmet Akça ile tartışan Altun’un ise soruşturmadan ayrılarak izne çıktığı bildirildi. DW Türkçe muhabiri, görüşmeyi öğrenmesi üzerine “cevap hakkı” kapsamında Ahmet Altun’a mesaj atarak görüşmeyi sordu. Altun mesajı okumasına rağmen soruya yanıt vermedi.



MHP, AVUKATIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYOR



MHP’nin tahliyesini istediği şüphelilerden Serdar Öktem, Ateş cinayeti ile ilgili olarak halen cezaevinde bulunuyor. MHP’li Avukat Öktem, Sinan Ateş cinayetinin kilit isimlerinin başında geliyor. Gözaltına alındığında telefonunun şifresini polislere vermeyen Öktem’in cinayeti organize eden İstanbul ekibi ile Ankara ayağındaki tutuklu Ülkü Ocakları yöneticileri arasındaki bağlantıyı sağlayan kişi olduğu öne sürülüyor.



YÖNTER’İN DANIŞMANI İDDİALARI YALANLADI



İddialarla ilgili olarak TBMM’deki sabit hattan aranan İzzet Ulvi Yönter’e ulaşılamadı. Ancak makamında görevli olan Meclis danışmanı, “Ahmet Altun’u tanırız, ancak böyle bir görüşme gerçekleşmedi. Yargı bağımsız” diyerek iddiaları yalanladı.

Son güncelleme: 15:50 10.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı