• Turkhane Logo

MHP'nin aday listesindeki şaibeli isimler dikkat çekiyor

MHP'de dün akşam açıklanan kesin aday listesinde dikkat çeken isimler yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Osmaniye 1. sıradan aday olması da dikkat çekti.

10:33 07 Nisan 2023 Cuma
MHP'nin aday listesindeki şaibeli isimler dikkat çekiyor
MHP'de dün akşam açıklanan kesin aday listesinde dikkat çeken isimler yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Osmaniye 1. sıradan aday olması da dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Aday Listesi yayınlandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memleketi Osmaniyeden aday oldu. Fakat listede dikkat çeken diğer isimler de oldu. 

Odatvnin haberine göre Çorum 1. sıra milletvekili adayı Vahit Kayrıcı’nın ismi, Alaattin Çakıcı’nın yakın adamlarından biri olmasıyla daha önce de gündeme gelmişti. 

Kayrıcı, Çakıcı ile birlikte tatildeki fotoğraflarının ardından “Devlet Bahçeli’ye rakip” olduğu iddiaları ortaya atılmış, Çakıcı bir açıklama yaparak “Genel Başkanımızın bir adım önünden yürümez” ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan Alaattin Çakıcı da daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti. Birlikte karşılıklı ziyaretlerin fotoğrafları gündem olmuştu. 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ölümüne ilişkin soruşturmada aranan kişiyle aynı evde olduğu tespit edilen Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz yeniden Mersin’den aday gösterildi. 

Fakat Olcay Kılavuz 2018 seçimlerinde Mersin’de 1. sıradan aday gösterilmişti. Bu seçimlerde Kılavuz Mersin’de 4. sıraya ötelendi. Bu durum Bahçeli’nin parti içerisinde verdiği bir mesaj olarak yorumlandı. 

Çünkü Kılavuz seçilmesi zor bir ihtimal olan 4. sırada eğer milletvekili olamazsa dokunulmazlığını kaybedecek ve Sinan Ateş davasında yargılanmak üzere mahkemeye çıkarılabilecek. 

BAHÇELİNİN ASİL LİSTESİNDEYİM DEMİŞTİ
Ayrıca Sarallar suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Şahin Gürz, MHPden aday oldu. Gürz, İstanbul 1. Bölge 6. sıradan aday gösterildi.

Aynı zamanda Haliç Üniversitesi Rektör Danışmanı da olan Gürz’ün Sarallar suç örgütünü devreye koyarak yağma suçunu işlettirdiği iddia edilmişti. Zorla alıkoyma ve yağma suçunun işlenmesine sebep olmakla suçlanan Gürzün ifadesinde, “Haliç Üniversitesinde öğretim görevlisiyim. Devlet Bahçeli’nin asil listesindeyim” demişti.

Öte yandan MHP, Antep 1. sıradaki vekil adayı olarak Sermet Atayı gösterdi. Bu, Bahçelinin, Ataya güçlü bir biçimde sahip çıktığının da göstergesi olarak kabul edildi.

Atay’ın isminin bir çok soruşturma dosyasında geçtiği de ileri sürülüyor. 

Son güncelleme: 10:33 07.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı