• Turkhane Logo

MHP'li vekil, milletvekillerini ölümle tehdit etti

TBMM'de MHP'li Levent Bülbül, Kürtçe tartışmasında milletvekillerine

15:51 08 Aralık 2022 Perşembe
MHP'li vekil, milletvekillerini ölümle tehdit etti
TBMM'de MHP'li Levent Bülbül, Kürtçe tartışmasında milletvekillerine

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda sürerken yaşanan Kürtçe tartışmasında MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbülün ölüm tehditleri güne damga vurdu. 

MHPli Bülbül, Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa buradayız. O zorla yapmak isteyenlerin sarı torbalarla nereye ne şekilde gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler diyerek Kürtçe ile ilgili taleplerde bulunan vekilleri tehdit etti. 
TBMMDE KÜRTÇE TARTIŞMASINDA ERDOĞAN HATIRLATMASI
Gerçek Gündemin haberine göre HDP Şırnak Milletvekili Ömer Öcalan, Kürtçe hakkında Türkiyedeki uygulamaları ve Mecliste Kürtçe konuşulmasına izin verilmemesini eleştirdiği konuşmasında AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da Kürtçe sanat eserlerini söylediğini hatırlattı. Öcalan, Türkiyede Kürtlerin asimile edildiği iddiasını da Meclisin gündemine taşıdı. Öcalan, Dil konusunda geri adım atmayacağız vurgusunu yaparak Erdoğanın Diyarbakırda da Megri Megri ağıtını söylediğini belirterek Kürtçeye yönelik çifte standarda dikkat çekti.
Öcalan, Kürtçenin Türkiyede resmi dil olması gerektiğini söylediği açıklamasında iktidarın Kürtleri ve Kürtçeyi kullanarak halkı istismar ettiğini ancak Kürtlere müsaade edilmediği eleştirisini yöneltti.
MHPLİ LEVENT BÜLBÜLDEN MİLLETVEKİLLERİNE TEHDİT
MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Biz bu memleketi Milli Mücadele döneminde Kürtçeden başka bir dil bilmeyen analarımızın ay yıldızlı bayrağa sarılarak eşsiz mücadelelerinden kazandık. Burada yüreğinin milletle beraber atma meselesi vardır. Sizin de bu tavrınızı kınıyorum sayın başkan. Daha önceki toplantılarda bir iki cümle farklı dilde bir şey söylenmesine kimse kalkıp bir şey demedi. Bunu Kürtçe düşmanlığı olarak yorumlamak alçaklıktır ifadelerini kullandı.
HDPli TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuşu da hedef alan Bülbül, Hitabın başka bir dille yapılmasına TBMM Başkanvekili olarak asla müsadele etmemeniz lazımdı. Bunun HDPli Başkanvekili olarak sizin yönetiminizde getirilmesi ayrıca bir istismardır dedi.
Kürtçe konusunda talepleri bulunanları TBMMde ölümle tehdit eden Bülbül, O hatibin Türkiyede buna alışacaksınız, zorla olacak demesi... Zorla yapmak isteyene hodri meydan. Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa buradayız. O zorla yapmak isteyenlerin sarı torbalarla nereye ne şekilde gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler dedi. 
TBMMde ölümle tehdide vekillerden art arda tepki gelirken tartışmalar nedeniyle oturuma ara verildi. 

Son güncelleme: 15:51 08.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı