• Turkhane Logo

MHP'den itiraf gibi ittifak çağrısı: "Komşu komşunun külüne muhtaç"

MHP lideri Bahçeli'nin seçimler için İYİ Parti'ye yaptığı çağrı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter,

16:10 11 Ağustos 2023 Cuma
MHP'den itiraf gibi ittifak çağrısı:
MHP lideri Bahçeli'nin seçimler için İYİ Parti'ye yaptığı çağrı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter,

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçelinin İYİ Partiye ittifak çağrısı gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili bir açıklama da MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönterden geldi.

CNN TÜRKten Göksu Öngören Özgüre açıklamalarda bulunan Yönter, Bahçelinin Ağustos 2019da Buluşma yerimiz zillet değil, millet ifadesini hatırlattı.
Yönter, Kucaklaşmadan bahsetmişti. İYİ Parti Genel Başkanına eve dön çağrısı yapmıştı. Çağrı karşılık bulmadı. Sessizliğe gömüldüler ya da ironi yaparak cevap vermeye çalıştılar. Sayın Genel Başkanımız çağrılarında samimi, iyi niyetli. Dünkü açıklaması son derece net. Ne diyor, Çağırdık dönmediniz. Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına dedi.
NEYİN NE OLDUĞUNU YAKIN BİR ZAMANDA GÖRECEĞİZ
Ülke hayrına Türkiyenin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım ifadelerini kullanan Yönter, Komşu komşunun külüne muhtaç. Biz de komşuluk hukuku çok önemlidir. Ahlaki temeli vardır. Ülkenin hayrına geleceğimiz için. Komşuluk hukukunda muhabbet vardır, yakınlık vardır. Husumet yoktur, ayrılık yoktur. Ülke hayrına bir olalım, beraber olalım, komşu olalım. Bu çağrı çok saygın bir çağrı. Bu çağrının samimiyetini görmek lazım. Türkiyenin geleceği için zilletin bir yol olmadığını, çare olmadığını, çözüm olmadığını akıl vicdan sahiplerinin idrak etmesi lazım. Bu çağrının cevaben tarafı Sayın Akşener. Değerlendirmelerde bulunacaklardır. 26 Ağustosta bir konuşma yapacağı söyleniyor. Çok önemli bir konuşma olacağı iddia ediliyor. Bilemiyorum ki. Süreç bizi mutlaka aydınlatacak. Neyin ne olduğunu yakın bir zamanda göreceğiz. Ama Genel Başkanımızın çağrısı tarihi bir çağrıdır. Bu çağrı Türkiyenin menfaati için yapılmış bir çağrıdır. Bu çağrı günlük siyasi polemiklerin üzerinde geleceğin inşası için düşünülmüş bir çağrıdır diye konuştu.
NE OLMUŞTU?MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türkte Hande Fıratın sunduğu Gece Görüşü programına gönderdiği açıklamada, MHP lideri Bahçelinin İYİ Partiye çağrısını iletmişti.
Bahçelinin MHPden ayrılıp İYİ Partiye katılanlara 2019 yılında partiye dönme çağrısı yaptığını hatırlatan Özdemir, Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHPde yer alıp İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkanımız, sizlere hürmetlerini sunarak, İYİ Partiye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyor demişti.
Bahçelinin mesajı, Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına olmuştu.

Son güncelleme: 16:10 11.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı