• Turkhane Logo

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal Sırbistan vatandaşı çıktı

15:50 11 Mart 2024 Pazartesi
MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal Sırbistan vatandaşı çıktı





Hakkında sahte belge düzenleme başta olmak üzere birçok iddia bulunan MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın Sırbistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı.



14 Mayıs 2023’teki genel seçimlerde MHP’den Mersin Milletvekili seçilen Levent Uysal’ın Sırbistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı. MHP’li Uysal hakkında sahte belge düzenleme olmak üzere birçok iddia bulunuyor.



NASIL VATANDAŞLIK ALDIĞI BİLİNMİYOR



MHP’li Uysal’ın Sırbistan’da soybağı yok ve vatandaşlığı usulsüz şekilde aldı. Vatandaşlar, “Sırbistan’ın soybağı ile yapılan vatandaşlık başvurularına olumlu veya olumsuz bir yanıt vermediğini” ifade ederken Uysal’a nasıl vatandaşlık verildiği bilinmiyor.



DANIŞMANLARI İDDİALARA YANIT VERMEDİ



BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın ulaştığı Uysal’ın danışmanları ise “Uysal’ın seçim gezisinde olduğunu, ayrıca programının da çok yoğun olduğunu belirterek Uysal’ın telefonda bir açıklama yapamayacağını” söyledi.



DUBAİ’DE DE OTURMA İZNİ VAR



Ayrıca Uysal’ın Dubai’de de oturma izni olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi’nin sahibi olan Uysal, son aylarda kamu arazilerini birer birer almasıyla gündem olmuştu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihalelerine giren Uysal, tarihi Ayasofya kadar eski olan Bakırköy’deki tarihi Fildamı Sarnıcı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020 yılında halkın kullanımına açtığı Atatürk Kent Ormanı’nın bir parçası olan 9 dönümlük arazinin ihalesini almıştı.



SAHTE BELGE DÜZENLEYİP İSVİÇRE’DEN KREDİ ALMAYA ÇALIŞTI



Levent Uysal’ın VakıfBank adına sahte belge düzenleyip ve bu belgeyle İsviçre’den 45 milyon euro kredi çekmeye çalıştığı da iddia edilmişti. Vakıfbank tarafından hukuki süreç başlatıldığı ifade edilmişti.

Son güncelleme: 15:50 11.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı