• Turkhane Logo

MHP ile HÜDA PAR arasındaki Anayasa gerginliği büyüyor

14:50 12 Haziran 2023 Pazartesi
MHP ile HÜDA PAR arasındaki Anayasa gerginliği büyüyor





HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili sözleri sonrası MHP harekete geçti. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ilk 4 maddeye vurgu yapan yeni bir Anayasa açıklaması yaptı.



Yeni Anayasa tartışmaları sürerken Cumhur İttifakında yer alan MHP ve AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA PAR arasında ilk 4 madde gerilimi yaşanıyor.



MHP geçtiğimiz senelerde 100 maddelik yeni bir Anayasa taslağı hazırlamıştı. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun sözleri sonrası hazırladıkları Anayasayı yeniden gündeme getirdi.



MHP CEPHESİNDEN ANAYASA AÇIKLAMASI



Yıldız sosyal medya hesabından bu ifadeleri paylaştı:



1-Milliyetçi Hareket Partisinin hazırladığı 100 maddelik anayasada; Cumhuriyetimizin temel ilkeleriyle çatışma yoktur. İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik girişimler yoktur! Keyfi yönetime cevaz verecek bir düzensizlik yoktur .



2-Millî devleti parçalayan özerklik/federasyon yoktur! Türkçeden başka bir dile resmiyet kazandırılması yoktur! Türkçeden başka bir dilde eğitim yoktur Türk’ün anayasasından “Türk”ün adını çıkarma girişimi yoktur!



3–Türk milletinin içinden ayrı bir “millet” inşâ etme girişimi yoktur! Terör örgütüyle pazarlık, teröriste af, teröre taviz yoktur! Paralel devlet yapılanmasına yer yoktur.



Yıldız’ın sözleri, anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeyi tartışmaya açmak isteyen HÜDA PAR’a yanıt olarak yorumlandı.



Anayasa değişikliğine dair açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da geçtiğimiz günlerde, “Biz, ‘4 maddeyi değiştirelim’ demiyoruz. Bu maddelere ‘zinhar değiştirilemez’ demek gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. ‘Bu doğru bir şey mi değil mi gelin bunu tartışalım’ diyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 14:50 12.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı