• Turkhane Logo

MGK toplantısından operasyon sinyali çıktı

Beştepe'de yapılan ve 3 saat sürdüğü aktarılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrasında açıklanan bildiride güney sınırlarıyla ilgili operasyon ifadelerine de yer verildiği görüldü.

21:38 26 Mayıs 2022 Perşembe
MGK toplantısından operasyon sinyali çıktı
Beştepe'de yapılan ve 3 saat sürdüğü aktarılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrasında açıklanan bildiride güney sınırlarıyla ilgili operasyon ifadelerine de yer verildiği görüldü.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrasında açıklanan bildiride dikkat çeken ifadeler yer aldı.
Beştepede yapılan ve 3 saat sürdüğü aktarılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrasında açıklanan bildiride, Güney sınırlarımızın terör tehdidinden arındırılması için halihazırda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğini hiçbir surette hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyaçlarımızın gereği olduğu belirtilmiş, bu harekatların, komşularımızın da huzur ve güvenliğine ciddi katkı sağlayacağının altı çizilmiştir. ifadeleri de yer aldı.

cumhuriyet.com.trde yer alan habere göre AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.
MGK sonuç bildirisinde Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir ifadeleri kullanıldı.

Bildiride Uluslararası ittifaklarda her daim müttefiklik ruhu ve hukukunu yerine getiren Türkiyenin aynı sorumluluk ve samimiyeti müttefiklerinden de beklediği vurgulanmıştır. Terörizme destek vererek, uluslararası hukuku ihlal eden ülkelere bu tutuma son verme, Türkiyenin güvenlik hassasiyetlerini dikkate alma çağrısında bulunulmuştur denildi.

MGK Bildirisinde, şunlar kaydedildi:

Güney sınırlarımızın terör tehdidinden arındırılması için halihazırda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğini hiçbir surette hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyaçlarımızın gereği olduğu belirtilmiş, bu harekatların, komşularımızın da huzur ve güvenliğine ciddi katkı sağlayacağının altı çizilmiştir. Mensubu olduğu uluslararası kuruluşlarda ve ittifaklardaki yükümlülüklerinin gereğini her daim müttefiklik ruhu ve hukuku ile ahde vefa ilkesine uygun bir şekilde yerine getiren Türkiyenin, aynı sorumluluk ve samimiyeti müttefiklerinden de beklediği vurgulanmış, bilhassa insanlığın ortak düşmanı olan terörizme destek vererek ve himaye ederek uluslararası hukuku açıkça ihlal eden ülkelere, bu tutum ve davranışlarına son verme ve Türkiyenin güvenlik hassasiyetlerini dikkate alma çağrısında bulunulmuştur.

Son güncelleme: 21:38 26.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı