• Turkhane Logo

Metro yatırımı engellenen İmamoğlu’ndan gözdağı: Deşifre ederim, akıllarını alırım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin yatırım süreçlerinin iktidar tarafından işletilmemesiyle ilgili gözdağı niteliğinde bir çıkış yaptı.

16:37 18 Ocak 2022 Salı
Metro yatırımı engellenen İmamoğlu’ndan gözdağı: Deşifre ederim, akıllarını alırım
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin yatırım süreçlerinin iktidar tarafından işletilmemesiyle ilgili gözdağı niteliğinde bir çıkış yaptı.


İmamoğlu, AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a alınacak yeni metrobüs alımına ve yapılacak olan yeni metronun finansına onay vermediğini duyurmuştu: ”Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık!”

AKILLARINI BAŞLARINDAN ALIRIM


İBB’nin inşa ettiği Çekmeköy-Sancaktepe Sultanbeyli metro hattında incelemelerde bulunan İmamoğlu, projesi ve finansmanı hazır olduğu halde Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, AKP’lilerin İBB’nin yasal borçlanma sınırını aştığı için projeye onay verilmediği yönündeki yorumlarına şöyle yanıt verdi: ”İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma izni yoksa niye borçlanmanın tarifinin altında olduğu bütçeyi üç ay önce onayladılar. Niye o zaman çıkıp ‘Borçlanmanız yok’ demediler. Bütçe oyunu üzerinden bu milleti aldatamazlar. Bütçe ne biliyor musunuz? Dar gelirlinin cebindeki parayla gidip üç ekmek yerine beş ekmek için Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruğa girendir bütçenin özeti. Gitsin ona baksınlar. Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım.”

TEK TEK DEŞİFRE EDERİZ

Hattın üç buçuk milyon kişiyi ilgilendirdiğine dikkat çeken İmamoğlu şunları söyledi: “İstanbul’da yaklaşık dört kişiden birinden bahsediyoruz. Bu sürecin işletilmemesi, onay verilmemesi, yatırım planına alınmaması İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür. Ben buradan en üst tonda çağrımımı ve uyarımı yapıyorum. İstanbul halkına ihanet eden yöneticileri tek tek deşifre ederiz. Birazcık erdemli davransınlar. Birazcık halka dair sorumluluklarını üzerlerine alsınlar. İnsanlar belki haklarında güzel dualar ederler. Akıllarını başlarına devşirsinler. Zaten gidiyorlar bari güzel gitsinler.”

İmamoğlu, son günlerde hedefe konan Sezen Aksu, Tarkan ve Mustafa Sandal’a da sahip çıktı. İmamoğlu, ”Sanatçıdır konuşacak. Sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz” dedi.

Son güncelleme: 16:37 18.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı