• Turkhane Logo

Metin Gürcan hakkında yeniden tutuklama kararı

Dünkü duruşmada tahliyesine karar verilen Deva Partisi üyesi Metin Gürcan hakkında bugün yeniden tutuklama kararı verildi.

02:48 13 Mayıs 2022 Cuma
Metin Gürcan hakkında yeniden tutuklama kararı
Dünkü duruşmada tahliyesine karar verilen Deva Partisi üyesi Metin Gürcan hakkında bugün yeniden tutuklama kararı verildi.

Askeri ve siyasi casusluk ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama suçlamalarından tutuklu olarak yargılandığı davanın dünkü duruşmasında hakkında tahliye kararı verilen Deva Partisi üyesi Metin Gürcanın yeniden tutuklanmasına karar verildi.
Dün çıkan tahliye kararına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmişti. Ankara 27nci Ağır Ceza Mahkemesinin itirazı kabul etmesi üzerine Gürcan hakkında tahliye kararırın üzerinden 24 saat geçmeden yeniden tutuklama kararı çıktı.
Gürcan 29 Kasım 2021de Ankarada tutuklanmıştı.
Gürcan hakkındaki davanın ilk duruşmasında yargılamanın kapalı olarak sürdürülmesine karar verilmişti. Yargılama, dün Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşma ile devam etti. Mahkeme, Gürcanın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar vermişti.
Tahliye kararı sonrası açıklama yapan Gürcanın avukatı Yusuf Şahin, iddianamedeki iddialara ilişkin Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın görüş bildirdiğini aktararak, Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirmede, mahkemeye Metin Gürcanın paylaştığı iddia olunan bilgi ve belgelerin devletin gizli sırrı niteliğinde olmadığı, bunların daha önce basın yayın organlarında ve internet ortamında defaten paylaşıldığı belirtilmiş ve bu kapsamda suçun oluşmayacağı ifade edilmiştir diye konuşmuştu.
Gürcanın yargılandığı davanın üçüncü duruşması 4 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.
Neler olmuştu?
DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, emekli asker Metin Gürcan, 26 Kasımda siyasi ve askeri casusluk iddiasıyla İstanbulda gözaltına alınmıştı. Dört gün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan Gürcan, 29 Kasımda Ankara Adliyesine çıkarılmış, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından aynı gün gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Son güncelleme: 02:48 13.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı