• Turkhane Logo

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adli kontrolle serbest

Cumhurbaşkanı Erdoğan, usta sanatçılar için "Bedelini ödeyecekler" demişti.

17:12 24 Aralık 2018 Pazartesi
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adli kontrolle serbest
Cumhurbaşkanı Erdoğan, usta sanatçılar için "Bedelini ödeyecekler" demişti.




Türk sinema ve tiyatrosunun en önemli sanatçılarından Metin Akpınar ile Müjdat Gezen, bugün sabah saatlerinde evlerine gelen polisler tarafından Anadolu Adliyesine götürüldü. Haklarında soruşturma başlatılan iki ismin sorgusu saat 13.00 civarında bitti. Savcı, iki ismi adli kontrol talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk etti. Akpınar ve Gezen daha sonra adli kontrolle serbest bırakıldı ve iki isme yurt dışına çıkış yasağı konuldu.


Halk TVde katıldıkları programda yaptıkları yorumlar nedeniyle haklarında soruşturma açılan sanatçılar Metin Akpınar ile Müjdar Gezen, evlerinden polis eşliğinde alınarak İstanbul Anadolu Adalet Sarayına götürüldü.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından Akpınar ve Gezen, haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İfadelerinin ardından yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gezen ile Akpınar, haftada bir gün karakola giderek imza vermeleri şartıyla serbest bırakıldılar.

Sanatçıların ifadelerinde, Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı. Çarpıtıldı dedikleri öğrenildi.

Gezenin, Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında Kadıköyde oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir demiştir. Ben de Kadıköyde oturduğum için bu durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim dediği belirtildi.

“Ben tiyatrocuyum. Sahne de de bu cümleyi birebir kullanıyorum. Çünkü tiyatrom Kadıköydedir. Kadıköy de de tiyatromda komedi oyunun da bu sözleri orada da söylüyorum diyen Gezen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğana hakaret suçlamasını reddetti.

Gezen Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanına da asla bir hakaret kastım yoktur. Bu üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum dedi.

 

Son güncelleme: 17:12 24.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı