• Turkhane Logo

Meteoroloji 32 ili ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodla uyardı

Meteoroloji, kuvvetli yağış nedeniyle beş ili ‘turuncu’ 27 ili de ‘sarı’ kodla uyardı.

13:50 09 Aralık 2023 Cumartesi
Meteoroloji 32 ili ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodla uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış nedeniyle beş ili ‘turuncu’ 27 ili de ‘sarı’ kodla uyardı.





Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



Rüzgarın genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 – 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor.



Sarı ve turuncu kodlu uyarı



Öte yandan kuvvetli yağış beklenen, Ankara, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Siirt, Sinop, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için ‘sarı’, Adana, Adıyaman, Antalya, Diyarbakır ve Sakarya için ‘turuncu’ uyarıda bulunuldu.

Son güncelleme: 13:50 09.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı