• Turkhane Logo

Mersin’deki 1.5 ton uyuşturucu: ‘Ortada ciğer var ama kedi yok’

Meclis Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin Türkiye’de uyuşturucu ticareti ve siyasi bağlantılarıyla ilgili verdiği araştırma önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

10:37 26 Mayıs 2022 Perşembe
Mersin’deki 1.5 ton uyuşturucu: ‘Ortada ciğer var ama kedi yok’
Meclis Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin Türkiye’de uyuşturucu ticareti ve siyasi bağlantılarıyla ilgili verdiği araştırma önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.


HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Mersin Limanı’nda ele geçirilen 1,5 ton kokainle ilgili soruşturma hakkında, “Göstermelik soruşturma yapıldı. Hazırlanan iddianame 16 sayfa. Bu soruşturmada yine sevkiyatı kimin yaptığı, hangi adrese gittiği, bu kara para meselesinde aslında kimlerin hedef olduğu ifade edilmiyor. Ortada bir ciğer var ama kedi yok. Kimsenin kediyi yakalamak, ifşa etmek gibi bir niyeti de yok” ifadelerini kullandı.

‘SADECE YÜZDE 10’U ELE GEÇİRİLDİ’ 


“Son aylarda organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatları sonrasında Türkiye’de ardı sıra ele geçirilen kokain miktarları dikkat çekici olmakla beraber güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen uyuşturucular, uyuşturucu miktarlarının yalnız yüzde 10’una tekabül etmektedir” diyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, araştırma önergesinin gerekçesini şöyle açıkladı:

ALİ OSMAN AKAT TAHLİYE EDİLDİ 

“Bunun neden böyle olduğunu Meclis’e pandemi de dezenfektan ve kolonya pazarlayan firmanın sahibi Ali Osman Akat’ın 111 kilo kokainle yakalanmasına rağmen geçen cuma tahliye edilmesinden anlıyoruz. Bu adeta ülkemizin narkoz Türkiye’ye dönüştürülmesidir.”

EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONU… 

“Özellikle Suriye savaşından sonra üretilen eroinin neredeyse yarısının Türkiye’ye kaydığını, biz Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin yayınladığı raporlardan öğreniyoruz” diyen HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir de şunları söyledi:

“Mersin Limanı’nda Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda 650 milyon lira değerinde bir buçuk ton kokain ele geçirilmiş. Göstermelik bir soruşturma başlatıldı. Bu operasyona dair bir iddianame hazırlandı. İddianame sayfa sayısı 16. Siz bir tweet attığınızda yüzlerce sayfalık bir iddianame ile karşılaşıyorsunuz.

‘ORTADA BİR CİĞER VAR AMA KEDİ YOK’

Ama bu kadar tarihi bir operasyon bu kadar bu ülkenin uyuşturucu üssü haline getirildiği iddialarına rağmen yürütülen uydurmalık bir soruşturma. Bu soruşturmada yine sevkiyatı kimin yaptığı, hangi adrese gittiği, bu kara para meselesinde aslında kimlerin hedef olduğu ifade edilmiyor. Ortada bir ciğer var ama kedi yok. Kimsenin kediyi yakalamak, ifşa etmek gibi bir niyeti de yok.”

Son güncelleme: 10:37 26.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı