• Turkhane Logo

Mersin’de, 50’den fazla sınıf Covid-19 nedeniyle kapatıldı

Yüz yüze eğitimin devam ettiği sıralarda Mersin'de, Covid-19 vaka sayısındaki artışlar nedeniyle 50'den sınıf kapatıldı.

10:00 23 Eylül 2021 Perşembe
Mersin’de, 50’den fazla sınıf Covid-19 nedeniyle kapatıldı
Yüz yüze eğitimin devam ettiği sıralarda Mersin'de, Covid-19 vaka sayısındaki artışlar nedeniyle 50'den sınıf kapatıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kararıyla ülke genelinde 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitim, Covid-19 vaka sayısında artış yarattı. Eğitim Sen Genel Merkezi’nin verilerinde, ülke genelinde 31 il, 147 ilçe ve 5 köydeki okullarda bulaşının olduğu, 872 okulda vaka tespit edildiği, 774 sınıfın kapatıldığı ve bir okulun kapandığı kaydedildi.

Yine Eğitim Sen Mersin Şubesi’nin verilerine göre ise kentte 30’a yakın öğretmenin ve 70’e yakın öğrencinin testi pozitif çıktı, kentte 50’yi aşkın sınıf da kapatıldı. Şube Başkanı Mahmut Sümbül, önerilerinin hiçbirinin yerine getirilmediğini, alınmayan tedbirler sonucu da okullardaki vaka sayılarının her geçen gün arttığının altını çizdi.


MEB BÜTÇE AYIRMIYOR

Pandemi döneminde vaka sayılarını kamuoyuyla paylaşan tek sendikanın Eğitim Sen olduğuna vurgu yapan Sümbül, “Amacımız, karamsar bir tablo ortaya çıkarmak değildir aksine gerçeğe ayna tutmaktır. Böylece doğru tespit ve önlemlerin alınmasıdır” dedi. Kentte her geçen gün vakaların arttığını ifade eden Sümbül, “MEB salgına karşı yeterince bütçe ayırmıyor. Okulların büyük çoğunluğunda hijyeni sağlayacak personel yok. Gerçekten bu büyük bir sıkıntıdır” diye konuştu.

KÜÇÜKLERDE VAKA SAYILARI ARTIYOR

Salgına karşı toplumsal bağışıklığın önemine dikkati çeken Sümbül, “Küçük yaşlardaki öğrencilerde vaka sayısı gittikçe artıyor. Öğretmenler de aşı oranı gittikçe yükseliyor olmasına rağmen çok daha yükselmesi gerekir. Öğrencilerde aşılanmanın hızlanması gerekir” dedi.

Son güncelleme: 10:00 23.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı