• Turkhane Logo

Merkel: Tüm AB ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlüdür

Almanya Başbakanı Merkel Berlin'de basın toplantısı yaparak Doğu Akdeniz konusunda Yunaistan'a destek vererek diyalog için çabalıyoruz dedi.

14:25 28 Ağustos 2020 Cuma
Merkel: Tüm AB ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlüdür
Almanya Başbakanı Merkel Berlin'de basın toplantısı yaparak Doğu Akdeniz konusunda Yunaistan'a destek vererek diyalog için çabalıyoruz dedi.



Berlinde yıllık yaz basın toplantısını düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Akdenizdeki gerilim, Rusya ile ilişkiler, Belarustaki protestolar, ABD başkanlık seçimleri, Corona krizi gibi bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu:

Merkel, Doğu Akdeniz krizinde tüm AB üyeleri Yunanistanı desteklemekle yükümlü olduğunu ifade ederek konuyu Fransa Cumhurbaşkanı Macronla çok yoğun şekilde görüştüğünü söyledi. Almanyanın Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimin tırmanmasını önlemek için uğraştığını ifade eden Merkel, ekonomik bölgelerin dağılımıyla ilgili anlaşmazlık ancak birlikte çözülebilir dedi.


ERDOĞANLA SIK SIK GRÜŞÜYORUZ

Merkel, Bu ilişkiler çok yönlü. Türkiye, NATO müttefikidir. İhtilaf, iki NATO üyesi arasında. Bu bizi kayıtsız bırakamaz. Bu nedenle bile ittifak içindeki bu şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım. değerlendirmesinde bulundu.

Merkel, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir görüşme öngörülmediğini belirterek, Ancak onunla çok sık konuşuyoruz. Her zaman olduğu gibi bir görüşme olduğunda ivedilikle sizi bilgilendireceğiz dedi.

BELARUSA RUS BİRLİKLERİNİN KONUŞLANMAMASINI UMUYORUM

Belarus ve Navalninin zehirlendiği şüphesiyle ilgili gerilimlere rağmen Rusya ile konuşmaya devam etmek önemli olduğunu vurgulayan Merkel, konuşmaya devam etmek zorundayız. Rusya dünyada önemli bir stratejik aktör ifadelerini kullandı. Belarusa Rus birliklerinin konuşlanmamasını umuyorum diyen Merkel Belarusun yeniden seçilen ve muhalefetin itiraz ettiği Başkanı Lukuşenkonun kendisiyle telefonda görüşmek istemediğini söyledi.

ABD seçimlerine dair de konuşan Angela Merkel, ABDnin her seçilmiş Başkanı ile birlikte çalışırım. İki ülkeye benzer değerler ve çıkarlar rehberlik ediyor. Görüş ayrılıkları olması doğaldır, ama ortak noktalar da var. Özellikle de NATO sözkonusu olduğunda. Her iki tarafın da NATOnun güvenlik politikası için önemli bir ittifak olduğuna inandığını düşünüyorum dedi.

 CORONAVİRUS GELECEK AYALRDA DAHA DA ZOR OLACAK

Pandeminin hala ciddiyetini koruduğunu vurgulayan Merkel, Bazı şeylerin gelecek aylarda yazdan daha zor olacağını beklemek zorundayız diyerek havalar soğudukça insanların giderek daha fazla kapalı ortamlarda bir araya geleceği aylarda yeni vaka sayılarındaki artışı kontrol altında tutmak zorunda olduklarını söyledi. Coronavirus tehdidini ciddiye almayı sürdürmek zorunda oldukların söyleyen Merkel, uzun bir süre daha virüsle yaşamaya devam etmek zorunda kalacağız dedi.

CORONAVİRUS İLE MÜCADELEDE ÜÇ ÖNCELİĞİMİZ VAR

Çocukların eğitiminin aksatılmaması, ekonominin yeniden canlanmasının sağlanması ve toplumda özellikle yaşlı ya da düşük gelirli insanların daha büyük zorluklar yaşadığı bir dönemde sosyal dayanışmanın sürdürülmesinin öncelikli olduğunu ifade eden Merkel, çocukların pandeminin kaybedenleri olmasını engellemek için mümkün olan her şeyi yapmalıyız uyarısında bulundu.

Son güncelleme: 14:25 28.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı