• Turkhane Logo

Merkel: Gülen yapılanmasını terör örgütü ilan etmemiz için daha çok kanıta ihtiyacımız var

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak basın toplantısı düzenledi.

16:01 28 Eylül 2018 Cuma
Merkel: Gülen yapılanmasını terör örgütü ilan etmemiz için daha çok kanıta ihtiyacımız var
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak basın toplantısı düzenledi.




 Merkel toplantıda, “PKK’nın aktiviteleri Almanya’da yasaktır. Daha önceki görüşmelerimizde bunu ayrıntılı bir şekilde ele almıştık. (Gülen yapılanmasını) PKK ile aynı seviyede ele almamız için daha çok kanıta ihtiyacımız var. ” dedi.


Almanya’ya yaptığı üç günlük ziyaret kapsamında bugün başkent Berlin’de Başbakan Angela Merkel ile bir araya geldi.

İki lider, görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan ve Merkel, yarın tekrar görüşeceklerini açıkladı.

Basın toplantısında, iki lider özellikle Almanya’da yaşayan ve Türkiye tarafından Fethullah Gülen Yapılanması ile bağlantısı olduğu öne sürülen kişiler ile Türkiye’deki tutuklu Alman vatandaşlarının durumu üzerinde durdu.

BBC’nin haberine göre, Erdoğan, Almanya’nın PKK ve Fethullah Gülen Yapılanması ile daha etkin mücadele etmesi gerektiği görüşünü dile getirdiğini belirtti.

Erdoğan, “Binlerce PKK terör örgütü mensubu Almanya’da bulunuyor. F…’ye gelince yine, yüzlerce mensubu buralarda bulunuyor. Burada gerek istihbarat teşkilatımızın gerek Alman istihbaratının müşterek çalışmalarıyla, birbirimize olan özgüvenle, nerede kimi yakalıyorsak, teslim etmemiz işimizi kolaylaştıracaktır. PKK’yı terör örgütü kabul eden bir Almanya’nın bunu yapmaktan daha kolay bir şeyi olamaz” dedi.

Ancak Erdoğan’ın bu talebi Merkel’den beklediği karşılığı bulmadı.

Merkel, Fethullah Gülen Yapılanması’nın “terör örgütü” olarak kabul edebilecekleri bir noktada olmadıklarını söyledi.

PKK’nın ve tüm faaliyetlerinin Almanya’da yasaklanmış olduğunu anımsatan Merkel, “(Fethullah Gülen Yapılanması) konusunda Türkiye’nin savlarını ciddiye alıyoruz, ancak PKK ile aynı seviyede ele almamız için daha çok bilgi ve kanıda ihtiyacımız var. Almanya’da da aranan kişiler var, ancak bazılarının burada olup olmadığından bile emin değiliz” dedi.

 

Son güncelleme: 16:01 28.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı