• Turkhane Logo

Meral Danış Beştaş: 2019’da İmamoğlu’na seçimi biz kazandırdık. Peki İmamoğlu kayyıma karşı kaç tane cümle k

DEM Parti İBB eş başkan adayı Meral Danış Beştaş, CHP’nin T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuştu.

10:50 27 Şubat 2024 Salı
Meral Danış Beştaş: 2019’da İmamoğlu’na seçimi biz kazandırdık. Peki İmamoğlu kayyıma karşı kaç tane cümle k
DEM Parti İBB eş başkan adayı Meral Danış Beştaş, CHP’nin T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuştu.





DEM Parti’nin Murat Çepni ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Meral Danış Beştaş, CHP’yi Kürt meselesi üzerinden eleştirdi:



“Bugün iktidar kendisine oy vermeyen herkesi ‘terörist’ görüyor. Ama bizim bugünkü açmazımız sadece iktidarın bu tutumu değil. Tamam o ‘terörist’ görüyor ve elinde güç var, peki CHP’den ve diğer partiler Kürt meselesi için herhangi bir tavır ortaya koyuyor mu? Hepsinin çözüm sürecini neredeyse bir günah olarak kodlayan bir dilleri var.



Meclis’te de onlarla yaşadığımız en büyük tartışmalarda hep bu vardı. En ufak bir şeyde ‘Efendim siz de Salih Müslim ile görüşmediniz mi?’ ve bunun gibi çözüm sürecini hükümetin en büyük günahı olarak gösteren bir açı. CHP ile aramızda mesela böyle bir açı farkı var ve bu ciddi bir açı farkı. Biz çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini, bugün yine sorunun konuşularak çözülmesi gerektiğini savunurken, bu ülkenin muhalefeti tam tersi bir dil kullanıyor. Kendine ‘Demokratım’ diyen muhalefet partisi siyasetçileri de bu sorunu tanımıyor.”



“CHP’nin kayyım politikasına karşı saysanız 10 tane açıklaması yoktur. Mesela bugün kamuoyu çözüm süreci için adımı neden iktidardan bekliyor, neden muhalefetten bekleyemiyor?



Hadi işin bam teline gelelim. Ekrem İmamoğlu’na biz 2019’da destek vermeseydik ve İstanbul’da yaşayan Kürtler kendisine oy vermeseydi? Hayır. Bunu herkes biliyor. 2019’da İmamoğlu’na seçimi biz kazandırdık. Peki İmamoğlu bizim 50 belediyemize kayyım atandığında, o duruma karşı duran kaç tane cümle kurdu hatırlıyor musunuz?



Ekrem Bey, Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti, Atatürk portresi hediye etti. Onun dışında da bir şey olmadı. Ama Ekrem İmamoğlu hakkında bir dava açıldığında biliyorsunuz bütün kanallar 24 saat yayın yaptı “Yetkiler kısıtlanıyor, belediyeye el konuluyor” diye. Halbuki biz şunu dedik; “Bugün kayyıma ses çıkarmazsanız yarın herkese kayyım gelecek” ve nitekim oldu. Evet böyle bir iktidar var ama bir de böyle bir muhalefet var. Kürt meselesi söz konusu olunca hepsi aynı retoriği tekrar ediyor. İşin özü bu, bizim de mücadelemiz tüm bunları aşmaya dönük.”

Son güncelleme: 10:50 27.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı