• Turkhane Logo

Meral Akşener'den Tansu Çiller açıklaması: Benim aklıma Erdoğan geliyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasete döneceği konuşulan eski başbakanlardan Tansu Çiller'le ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

13:23 11 Mart 2022 Cuma
Meral Akşener'den Tansu Çiller açıklaması: Benim aklıma Erdoğan geliyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasete döneceği konuşulan eski başbakanlardan Tansu Çiller'le ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

FOX TVde gazeteci İsmail Küçükkayaya konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğanın maaşını az bulan doktorlarla ilgili kullandığı ifadelere tepki gösteren İYİ Parti lideri Akşener, Daha düşük alan doktorlarla diğerlerini karşı karşıya getiriyor. Giderlerse gitsinler diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş. diye konuştu. Gazeteci Ahmet Hakanın Tansu Çiller deyince neden benim aklıma Akşener geldi sözlerine de yanıt veren Akşener, Çiller deyince benim aklıma Tayyİp Erdoğan geliyor. diye konuştu.
Akşenerin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle :
Biz sabah erken geldik, yolda herhangi bir kapalı alan yoktu. Buraya gelmeden önce Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Kendisinin AKOMda çalışmalara devam ettiğini söyledi ve İstanbullulardan bir ricası oldu. İmamoğlu, İstanbul halkının mümkün olduğunca trafiğe çıkmamasını rica etti. Çok zorunlu durumlarda dışında da evde kalmalarını rica etti. Devletin kurumlarında muhalefet-iktidar diye bir şey olmaz. İktidar muhalefetin gücünden artı devriş yapmamalıdır. Sahada çalışan insanlara başarılar biliyorum. Bu sefer vatandaş öncesinden bilgilendirdiği için umarım kötü durumlar oluşmaz. Yüksek katlarda da koordinasyonlu çalışılmasını rica ediyorum.
RUSYANIN UKRAYNAYI İŞGALİKeşke Antalyadaki görüşmeden bir sonuç çıksaydı, çok mutlu olurduk. Yan yana gelinmesini sıfır noktasında değerlendirmiyorum, güzel adımlar. Ama sonuç çıkmasını umut ederdim. Neoliberalizm denilen kapitalizmin yeni bir yöne evrildiği süreçte otoriter rejimlere Batı dünyası gözlerini kapattı ve oraları ucuz birer üretim üssü gördü. Tüm otoriter rejimlere kol kanat gerdi ve gözlerini kapattı. Ucuz iş gücü ve üretime odaklandı. Böyle olunca otoriter yönetimler yayılmaya başladı ve gelinen noktada Ukraynanı işgale kalkışan bir Putin ortaya çıktı. Zelenskiy açık bir şekilde Ben seçilirsem NATOya gireceğim demiş ve vatandaş yüzde 70 oy vermiş. Putin diyor ki hayır sen bunu yapamazsın, ben seni işgal ederim. Sen daha önce de Kırımı işgal ettin. Böyle bir çerçevede bizim bunu anlamamız mümkün değil. Batı dünyası ise dediğimiz çerçeveden baktığı için bu olayda sınıfta kaldı.

Son güncelleme: 13:23 11.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı