• Turkhane Logo

Menzil’deki bölünme resmileşti: ‘Bağımız kalmamıştır’ açıklaması 

15:00 26 Temmuz 2023 Çarşamba
Menzil’deki bölünme resmileşti: ‘Bağımız kalmamıştır’ açıklaması 





Menzil cemaati şeyhi Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından oğullar arasında başlayan şeyhlik yarışı bölünmeyle sonuçlandı. Erol’un halifesi olarak adlandırılan büyük oğlu Muhammed Saki Erol, iki kardeşinin de şeyhliğini ilan etmesinin ardından cemaatin bölündüğünü açıkladı.



Erol, babası Abdülbaki Elhüseyni ölmeden aylar önce Serhendi Vakfı’nı kurdu ve babasının ölümünden sonra yola bu vakıfla devam edeceğini açıklamıştı. Muhammed Saki Erol yaptığı son açıklamayla resmi olarak tüm bağlarının koptuğunu açıklamış oldu.



Erol yaptığı açıklamada “Sevgili kardeşlerimiz, Serhendi Vakfı olarak aşağıdaki sivil toplum kuruluşlarıyla hiçbir bağımız kalmamıştır: Semerkand Vakfı, Tümsiad, Beşir Derneği, Gençkon” ifadelerini kullandı.



Bu açıklamadan saatler sonra bir mesaj daha paylaşan Erol “Bir dava için yürüyorsan, davan Hakk’sa (c.c), davan seni ayakta tutar ve zafere götürür” dedi.



Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, Menzil’deki asıl kavga ekonomi yönetiminin başına kimin geçeceğinin kararlaştırılamaması.



Küçük kardeşlerin abi Muhammet Saki Erol’un otoritesini tanımaması kavganın bir diğer nedeni.

Son güncelleme: 15:00 26.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı