• Turkhane Logo

Menzil cemaatinde kavga: Ağabeylerinin müritlerini medreseden kovdular

17:50 05 Ocak 2024 Cuma
Menzil cemaatinde kavga: Ağabeylerinin müritlerini medreseden kovdular





Menzil’de cemaatin lideri Abdulbaki Elhüseyni’nin ölümünden sonra başlayan iç kavga yeni bir boyut kazandı. Elhüseyni’nin oğulları Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek taraftarlarının, ağabeyleri Muhammed Saki Elhüseyni taraftarlarını medreseden attığı iddia edildi.



Mezin cemaatinin lideri Abdülbaki Elhüseyni’nin vefatından sonra “Menzil’i birlikte yöneteceğiz” diyen üç kardeş arasındaki kavga yeni bir boyut kazandı. Fettah ve Mubarek Elhüseyni’ye bağlı cemaat üyeleri, cemaatin doğal lideri olarak öne çıkan Muhammed Saki Elhüseyni taraftarlarını Menzil köyündeki medreseden attı.



Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre son olarak, cemaatin merkezi konumunda olan Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyünde Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni taraftarı cemaat mensupları, Muhammed Saki Elhüseyni taraftarlarını medreseden attı.



BİLGİ NOTU GÖNDERİLDİ



Muhammed Saki Elhüseyni yanlısı cemaat mensuplarına gönderilen bilgi notunda, çocukların bulunduğu medresenin Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni taraftarları tarafından boşaltıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:



“Mektep evim – gençlik merkezi binasının içindeki masa, sandalye, halı gibi tüm eşyalar Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saki hazretlerinin rızası olmadan boşaltıldı. Bunun da öncesinde eşya taşıtmak için köydeki sofilere ‘hizmet’ adı altında duyuru yapıldı. Muhammed Saki hazretlerinin bilgisi olmadan resmi karar çıkartıldı ve 2 Ocak 21.00 sularında kurum kapattırıldı.



4 gün önce Muhammed Saki hazretlerinin kendi idaresinde eş yönetim göreve başladı. Eş yönetim, tanınmama ve kabul edilmemesine rağmen köy çocukları için tasavvuf adabı ve güzel ahlak temelli hazırladıkları müfredatı uygulamaya başladı. Uzun zaman sonra ilk kez kurumda çocuklarla hatme yapıldı. 4 gün boyunca mahremiyet hiçe sayılarak gençlik merkezine gelinip Sultan Muhammed Saki hazretlerine intisaplı hocalar azarlandı, kendilerine tehdit ve beddua edildi.



Muhammed Saki hazretlerinin muradı bilindiği halde (onlar tarafından) binanın kapatıldığı kararı paylaşıldı ve hemen ardından boşaltıldı. Tüm bunlara rağmen Muhammed Saki hazretleri en kısa sürede eğitim için bir alan belirleyeceğinin sözünü vermiştir. Köyümüzdeki çocukların eğitimlerine devam edeceği tarih tarafımızdan duyurulacaktır.”

Son güncelleme: 17:50 05.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı