• Turkhane Logo

Memur Teoman'a izin çıkmamış

Kılıçdaroğlu, Teoman Dudak’ı makamında ziyaret etmek istedi. Bakanlık izin vermedi. O da, mazeret izni alıp Kılıçdaroğlu’nu evinde ağırladı.

11:08 22 Nisan 2023 Cumartesi
Memur Teoman'a izin çıkmamış
Kılıçdaroğlu, Teoman Dudak’ı makamında ziyaret etmek istedi. Bakanlık izin vermedi. O da, mazeret izni alıp Kılıçdaroğlu’nu evinde ağırladı.

“Memur Teoman” olarak bilinen, Rıza Sarrafın Ganadan getirip Türkiyeye kaçak sokmak istediği altınları yurda sokmayan Teoman Coşkun Dudak, kendisine teklif edilen rüşvete “Hayır” demesiyle gündem olmuştu.
“Memur Teoman”, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde Bölge Müdür Yardımcısı. Ama kızakta olan, kendisine görev verilmeyen, sekreteri bile bulunmayan bir müdür.
Sözcüden Saygı Öztürkün haberine göre, “Memur Teoman”ı Kılıçdaroğlu ziyaret edip kendisine teşekkür etmek istedi. Başdanışmanı Mahir Polata, ziyaretin Dudakın makamında olmasını istediğini söyledi. Polat, Memur Teomanın makamına gitti ve bunu iletti.
Dudak ziyaretle ilgili şunları söyledi: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun dürüst bir kamu görevlisi olduğunu bizim üstatlarımızdan duyuyorduk. Kendisiyle tanışmak da benim için hem onur, hem heyecan verici bir durum. Ziyareti üstlerime bildirmek zorundayım. ”
Ziyaret isteği Ticaret Bakanlığına bildirildi. Bölge Müdürüne, “Gelmek istiyorsa siz karşılar, bilgi almak istediği konularda bilgi verirsiniz. Teoman Beyin görüşmesi uygun olmaz. Teoman Bey o gün makamına gelmesin. Ya geçici bir görevle başka yere gönderin ya da rapor ve ya mazeret izni alsın” bilgisi verildi. Bu görüşmenin sağlanabilmesi için Dudaka bir gün mazeret izni alması önerildi.
Kılıçdaroğlunu evinde ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Teoman, “Sizi tanıyan üstatlardan nasıl bir devlet memuru olduğunuzu duyuyordum. Sizi kendime örnek almış, rehber edinmiş bir bürokratım” dedi. 

Son güncelleme: 11:08 22.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı