• Turkhane Logo

Melih Gökçek zırhlı cipi teslim etti: 'Taşınmazları da istiyoruz'

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek'ten belediyeye ait olan zırhlı aracın teslim alındığını duyurdu.

18:36 14 Aralık 2021 Salı
Melih Gökçek zırhlı cipi teslim etti: 'Taşınmazları da istiyoruz'
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek'ten belediyeye ait olan zırhlı aracın teslim alındığını duyurdu.


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçekten belediyeye ait olan zırhlı aracın teslim alındığını bildirdi. Yapılan açıklamada, Aracın son durumu hakkında detaylı incelemeler yapılıp sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır denildi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyeye ait olan zırhlı aracı teslim etti.


Gelişmeyi duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi, yazılı açıklamasında, Görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan Melih Gökçekten Belediyemize ait olan zırhlı araç teslim alınmıştır. Aracın son durumu hakkında detaylı incelemeler yapılıp sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır denildi.

Açıklamada, şu ifadeleri kullanıldı:

Bununla birlikte, aracın zırhlanması ve sonrasında buna bağlı olarak meydana gelen motor arızası ile ilgili yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlere ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerçekleştirilen inceleme de yakın zamanda tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Büyükşehir Belediyesi olarak, görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan kişiden, eşinin yönetici olduğu vakfa, malum spor kulübü derneklerine ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerleri de bir an evvel iade etmesini bekliyoruz. Zira milletin malı olan bu taşınmazlar, kiralayan kişiler tarafından üçüncü şahıslara kiralanmakta olup Belediyemizin elde etmesi gereken kazançların katbekat fazlası bu vakıf, kulüpler ve ailelere gitmektedir.

Kurumumuz da bu konuda tüm hukuki süreçleri uygulamakta ve tıpkı zırhlı cip konusunda olduğu gibi ısrarla takip etmektedir.

Son güncelleme: 18:36 14.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı