• Turkhane Logo

Melek Çetinkaya, polis sorgusundaki o soruya böyle yanıt verdi: 3 lira verdim!

TEM tarafından gözaltına alınan Tutuklu Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya’nın polis sorgusunda verdiği ifade sosyal medyada gündem oldu.

01:25 24 Ocak 2020 Cuma
Melek Çetinkaya, polis sorgusundaki o soruya böyle yanıt verdi: 3 lira verdim!
TEM tarafından gözaltına alınan Tutuklu Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya’nın polis sorgusunda verdiği ifade sosyal medyada gündem oldu.



Polisin “eylemi nasıl finanse ediyorsunuz?” sorusuna Çetinkaya’nın “3 lira verdim geldim” yanıtı sorgudaki komik diyaloglara dikkat çekti.

Ankara’da Güvenpark’ta düzenlenmesi planlanan “Adalet Yürüyüşü”nü organize ettiği gerekçesiyle Terörle Mücadele (TEM) Şubesi tarafından gözaltına alınan Hava Harp Okulu öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.


Müebbet hapse mahkûm edilen askeri öğrenciler adına Ankara Güvenpark’ta yaptığı eylemlerle tanınan Melek Çetinkaya, 19 Ocak günü başlattığı “Adalet Yürüyüşü” polis engeline takılmıştı. Kendisiyle birlikte yürüyüşe katılan 66 kişi de Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Oğlu ve arkadaşları için “Adalet yürüyüşü” yapmak isterken Terörle Mücadele tarafından 21 Ocak’ta gözaltına alınan Melek Çetinkaya, savcılık sorgusu sonrası yurtdışı çıkış yasağı ve imza şartı ile serbest bırakıldı. Polis sorgusunda yaşanan ilginç diyaloglar ise dikkat çekti.

 
Melek Çetinkaya, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği önünde beklerken.

POLİS SORGUSUNDA YAŞANAN O DİYALOG!

Soruldu: İçerisinde yer aldığınız eylem ve etkinlikler hangi konuya istinaden, hangi isim altında yapılmakta ve ne amaçla gerçekleştirilmektedir?

Melek Çetinkaya: Benim oğlum Taha Furkan 19 yaşında askeri öğrenci iken Anayasal Düzeni Yıkmaya Teşebbüs suçundan Silivri Cezaevinde tutuklu olduğu için oğluma yapılan haksızlığı duyurmak amacıyla kendi başıma yaptığım bir eylemdir.

Soruldu: İçerisinde yer aldığınız eylem ve etkinliklerdeki sorumluluğunuz nedir?

Melek Çetinkaya: Anne olmam

Soruldu: İçerisinde yer aldığınız eylem ve etkinliklere ilişkin organizasyonun planlanması ve finanse edilmesi hususunda kim/kimlerle birlikte hareket etmektesiniz?

Melek Çetinkaya: Kendi başıma hareket ettim. Finanse edilecek bir durum yoktur. 3 lira verdim ve eylem yerine geldim.
  Oğlu için “Adalet yürüyüşü” yapmak isterken Terörle Mücadele tarafından gözaltına alınan Melek Çetinkaya, savcılık sorgusu sonrası yurtdışı çıkış yasağı ve imza şartı ile serbest bırakıldı. Polis sorgusunda yaşanan ilginç diyaloglar: pic.twitter.com/DF0KLJhYtF — Alican Uludağ (@alicanuludag) January 23, 2020
Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 01:25 24.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı