• Turkhane Logo

Melek Çetinkaya: 2 ay tutuklu kaldım sesimi daha çok duyurdum

İki aydır Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya, sesini kısmak için tutuklandığını ama iki ayda daha çok sesini duyurduğunu söyledi.

14:31 23 Eylül 2020 Çarşamba
Melek Çetinkaya: 2 ay tutuklu kaldım sesimi daha çok duyurdum
İki aydır Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya, sesini kısmak için tutuklandığını ama iki ayda daha çok sesini duyurduğunu söyledi.



15 Temmuz’dan sonra müebbet hapis cezasına çarptırılan Hava Harp Okulu 1. sınıf öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi olan Melek Çetinkaya 4 yıldır oğlu ve tüm tutuklu askeri öğrenciler için adalet arıyor. Askeri Öğrencilere Adalet İstiyoruz sloganıyla birçok eylem yapan Melek Çetinkaya, 12 Temmuz’da Akit TV’de katıldığı programda ‘Cemaat mensubu komşularım vardı. İyi insanlardı.” dediği için 16 Ağustos’ta suçu ve suçluyu övdüğü ve terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Bir gün sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi.

2,5 aylık tutukluluktan sonra 21 Eylül 2020 Pazartesi günü tahliye edilen Melek Çetinkaya DW’ya verdiği röportajda “Beni sesimi kısmak için içeri attılar ama ben iki ayda sesimi daha çok duyurdum” dedi.


“O ÇOCUKLARIN NE KADAR YORGUN OLDUĞUNU GÖRDÜM”

İçeride oğlu ile aynı dönemden olan Harbiyeli Şüheda Sena Söğütalan ile aynı koğuşta kaldığını ifade eden Çetinkaya, “O çocukların ne kadar yorgun olduğunu gördüm. Şüheda bende annesini görüyordu, ben ondan Furkan’ı görüyordum.” diye konuştu.

Kendisine isnat edilen suçların cezaevine girmesi için yeterli olmadığını ifade eden Çetinkaya, “Ben Cemaat’ten tanıdığım insanlara terörist demediğim için tutuklandım. Aslında bu suçun yatarı yok. İlk defa ben hapis yattım. Bunun yanına terör propagandasını eklediler. Ben içerideyken terör propagandası kaldırıldı. Bana Cemaat’in terör örgütü olup olmadığı soruldu. Ben de geneli bilmiyorum ama benim tanıdığım insanları düşündüğümde onların terörist olmadıklarını düşündüğümü söyledim.” ifadelerini kullandı.

Melek Çetinkaya müebbet hapis alan oğlu için eylemlerine devam edeceğini de belirtti. Melek Çetinkaya’nın bir sonraki duruşması 28 Aralık 2020’de görülecek.

355 ASKERİ ÖĞRENCİYE MÜEBBET

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre 15 Temmuz’dan sonra 355 askeri öğrenci anayasal düzeni ihlal ettikleri gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öğrencilerin dosyası 1,5 yıldır Yargıtay’da bekletiliyor.
  Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya:

“Sesimi kısmak için beni içeri attılar ama ben 2 ayda sesimi daha çok duyurdum.”pic.twitter.com/0sXtNwxeI7 — Sevinç Özarslan (@sevincozarslan) September 23, 2020
 

Son güncelleme: 14:31 23.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı