• Turkhane Logo

Mehmet Şimşek para bulmak için yine Körfez ülkelerine gitti

15:50 24 Ekim 2023 Salı
Mehmet Şimşek para bulmak için yine Körfez ülkelerine gitti





Sıcak para arayışını sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğu-batı ülkeleri arasında mekik dokumaya devam ediyor. Şimşek yeniden gittiği Körfez ülkelerinde yatırımcılara Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiğinden bu yana sıcak para arayışını sürdürüyor. Son olarak, Körfez ülkelerini ziyaret eden Bakan Şimşek, bir araya geldiği 200’ün üzerinde yatırımcıya Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı.



GÖRÜŞMELERİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI



Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından, Körfez ülkelerine yönelik ziyaretine ilişkin paylaşım yaptı. BAE, Katar ve Suudi Arabistan’ı kapsayan Körfez ülkeleri programına başladıklarını belirten Şimşek, ilk olarak Abu Dabi’de BAE Yatırım Bakanı Muhammed Hasan es-Suveydi ile ‘verimli bir görüşme’ gerçekleştirdiklerini ifade etti.



TÜRKİYE’DEKİ YATIRIM FIRSATLARINI ANLATTI



Şimşek, ikinci durağı olan Katar’da Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kuvari ile bir araya geldikleri bilgisini vererek program kapsamında 200’ün üzerinde temsilciye “Ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattıklarını” belirtti.



BUGÜN RİYAD’DA KONFERANSA KATILACAK



Şimşek, şunları kaydetti: “Expo Doha 2023 Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Khouri ile bir araya gelerek organizasyon hakkında bilgi aldık. Fuar alanında bulunan ve çok kısa sürede inşa edilen Türkiye Merkezini ziyaret ettik. Çok etkileyiciydi. ‘Türkiye Yatırım Yüzyılı’ kapsamında Katar Büyükelçiliğimiz ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığınca organize edilen ‘Türkiye: Your Resilient Partner’ programında 200’ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık. Bugün de Riyad’da ‘Future Investment Initiative’ konferansına katılıyoruz.”

Son güncelleme: 15:50 24.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı