• Turkhane Logo

Mehmet Ocaktan: Hangi alengirli işin arkasına baksanız AK Partili ile karşılaşıyorsunuz

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, AK Parti’nin 19 yıl sonra nasıl bir antidemokratik savrulma yaşadığını, yeni AK Parti’nin kendi kurucu iradesinin artık çok uzağında olduğunu ifade etti.

09:03 09 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Ocaktan: Hangi alengirli işin arkasına baksanız AK Partili ile karşılaşıyorsunuz
Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, AK Parti’nin 19 yıl sonra nasıl bir antidemokratik savrulma yaşadığını, yeni AK Parti’nin kendi kurucu iradesinin artık çok uzağında olduğunu ifade etti.



Ocaktan, “Bugün hangi alengirli işin arkasına baksanız ya doğrudan AK Partili bir bakan, milletvekili, belediye başkanı ya da bu partinin etrafındaki kaçak gecekondulara yerleşmiş garip insanlarla karşılaşıyorsunuz” dedi.

AKP’nin yola çıkarken tek adam partisi olmadığını, ortak akla, liyakat, şeffaflık ve en önemlisi de “hukukun üstünlüğü”nü temel hedef olarak belirdiğine işaret ederek, “Oysa yeni AK Parti demokratik değerleri, liyakati önemsemiyor, özgürlüklerin askıda olanını seviyor, evrensel hukuk normlarına değil, ‘tek adam’ın işaretine ayarlı hukuka itibar ediyor.” ifadesini kullardı.


AKP’nin kuruluş ilkelerini sıfırladığını ve antidemokratik bir istikamette yöneldiğini kaydeden Ocaktan, yazısında şu ifadelere yer verdi:  “İşte AK Parti şimdi tam da böyle bir süreci yaşıyor. Sanki birileri bu partinin genetiği ile oynadı ve bu yüzden de toplum vicdanını yaralayan bütün eylem ve söylemlerin odağı haline geldi.

Düşünün ki yangın felaketinin ilk günlerinde ormanlarımız, insanlarımız ve bütün canlılar yanıyor ama yangın söndürme uçağımız olmadığı için uzaktan seyrediyoruz. Bu arada sanatçılar, vatandaşlar belediyeler bölgeye yardımlar götürüyor, bizzat yangın söndürme faaliyetlerine katılıyorlar.

Ve doğal olarak insanlar: “112 yangın sebebiyle perişan olduk. Söndürmeye yetecek adette uçağımız yok. Lütfen bize yardım edin” şeklindeki Help Turkey başlıklı o Türkçe-İngilizce görseli paylaşarak yardım çağrısı yapıyorlar. Nitekim bir süre direnen iktidar da meselenin vahametini kavradı ve değişik ülkelerden yangın uçaklarını kabul etmeye başladı.

Ama sonra gördük ki memleket cayır cayır yanarken bu çağrıyı yapan sanatçılar, sivil insanlar hainlikle, dışarıdan talimat almakla, ajanlıkla suçlanmaya başlandılar. İktidar medyası tarafından “Siz hangi ülkenin sanatçılarısınız”, “Bu neyin provası” benzeri manşetler bile atıldı.

Oysa AK Parti bu ülkede kimseyi ötekileştirmeyen ve herkesi kucaklayan bir dille bu milletin teveccühüne mazhar olmuş bir partiydi. Maalesef farklılıkları zenginlik olarak gören AK Parti’den, kendisi gibi düşünmeyenleri ‘hain’, ‘dış güçler’in ajanı olarak gören, etrafını liyakatsiz ve de çıkar odaklı çapulcuların kuşattığı AK Partili günlere geldik.

‘ALENGİRLİ İŞLERİN ARDINDAN AKP’Lİ YETKİLİ ÇIKIYOR’

Bu öyle bir talihsizlik ki bugün hangi alengirli işin arkasına baksanız ya doğrudan AK Partili bir bakan, milletvekili, belediye başkanı ya da bu partinin etrafındaki kaçak gecekondulara yerleşmiş garip insanlarla karşılaşıyorsunuz.

SEDAT PEKER’İN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERİLMEDİ

Mesela organize suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Peker, geçtiğimiz aylarda bakanlar, vekiller ve partililerle ilgili akıllara zarar iddialar ortaya attı ama bir tek yetkili çıkıp milleti ikna edici açıklama yapamadı. Sedat Peker son yaptığı paylaşımda Aleyna Çakır ve Esra Hankulu’nun şüpheli ölümlerine ilişkin soruşturmalarda gözaltına alınan sonra serbest bırakılan ve önceki gün tekrar tutuklanan Ümitcan Uygun’a ilişkin iyeni iddialarda bulundu. Peker, Ümitcan Uygun’un serbest bırakılmasının ardında İçişleri Bakanı Soylu’nun olduğunu iddia etti. Bu arada Ümitcan’ın babasıyla Soylu’nun birlikte resimlerini yayımladı.

Yeni AK Partiyle birlikte kendinde güç vehmeden öylesine bir tayfa var ki akıllara zarar… Mesela bir genç otomobilini arayan ve gözaltına alan polisleri sosyal medyadan “En fazla iki saate çıkarım ben, istediğiniz kadar uğraşın, bana haddimi bildirmeye çalışan hadsiz memur kardeşim şimdi yedim seni..” sözleriyle tehdit ediyor, serbest bırakılıyor. Ve ne hikmetse onun da Soylu ile birlikte resmi ortaya çıkıyor. Bir başka gün, AK Partili Urfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan ‘lanet’ diye nitelediği CHP’li siyasetçilerin asılması gerektiğini söylüyor.

PUDRA ŞEKERİNDEN KOKAİNE TERFİ EDEN PARTİ ÇALIŞANI GENÇ

Pudra şekerinden kokaine terfi eden AK Parti Genel Merkez çalışanı çılgın genci, Peker’den her ay 10 bin dolar alan vekili, Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde sefa sürenleri saymıyorum bile… Sizce bu kadar karışık ve izahı mümkün olmayan işlerin AK Parti çevresinde vuku buluyor olması, bizzat bu partiyi yönetenleri endişelendirmesi gerekmiyor mu?”

Son güncelleme: 09:03 09.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı