• Turkhane Logo

Mehmet Dişli'yi paralel Genel Kurmay Başkanlığı'na düşünmüş!

AKP Genel Başkanı Erdoğan darbe girişiminden 1 ay önce bu fikirdeymiş...

19:50 15 Aralık 2017 Cuma
Mehmet Dişli'yi paralel Genel Kurmay Başkanlığı'na düşünmüş!
AKP Genel Başkanı Erdoğan darbe girişiminden 1 ay önce bu fikirdeymiş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe girişiminden sadece 1 ay önce, Saray’da kurulacak “Harekat Merkezi”nin başına 15 Temmuz’un kritik ismi eski Tümgeneral Mehmet Dişli’yi getirmeyi düşündüğü, ancak Akar’ın orduda “çift başlılık olur” diye karşı çıktığı ileri sürüldü.

Odatv’den Müyesser Yıldız’ın haberine göre, Geçen Perşembe savunma yapan ve Dişli’yle ilgili iddiayı gündeme getiren isim, dönemin Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı eski Korgeneral Salih Ulusoy oldu. Ulusoy uzun savunmasında, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlıkla ilişkisini, “F… ile mücadele” konusundaki görüşlerini anlatırken, önce şunu söyledi:

“Cumhurbaşkanlığının altında güzel bir karargâh kurulduğunu biliyorum. Ben de adam verdim oraya. Orayı kuranlara Genelkurmay Karargâhını gezdirdim.”

Ulusoy’un ifadesinin can alıcı kısmına şöyle devam etti:

“Vicdanen şunu söylemem lâzım” diyerek başlayan Ulusoy, Erdoğan’ın 1 numaralı adamı olan ağabeyi Şaban Dişli’den dolayı Mehmet Dişli’nin terfi şansının bulunmadığını geçmişte birçok platformda dile getirdiğini vurguladıktan sonra şunları anlattı:

“Mehmet Dişli 1 ay önce bana geldi, ‘Genelkurmay Başkanımızı ikna edemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız beni yeni kurduğu karargâha istiyor. Genelkurmay Başkanımız izin vermiyor’ dedi. Ben de, ‘Bu seninle alakâlı değil. Genelkurmay Başkanımız açıkladı bunu. Eğer orada bir general olursa, Cumhurbaşkanımız onu Genelkurmay Başkanı gibi görmeye başlar. İki başlılık olur, onun için’ dedim. Gitti.”

İddialara göre; Dişli’ye Saray’daki karargâhın başına geçme teklifini bizzat Erdoğan yapmamış. Akar söylemiş ve “Seni çağırıyorlar, ama ben uygun görmüyorum” demiş. Ardından Genelkurmay J Başkanları ile bir toplantı yapıp, konuyu burada da gündeme getirip, “İki başlılık olur” şeklindeki görüşünü açıklamış. J Başkanları da aynı görüşte olduklarını belirtince, 1 ay sonra “darbecilikten” tutuklanacak olan Dişli’nin Saray kadrosuna dahil edilmesi projesi yatmış.

Son güncelleme: 19:50 15.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı