• Turkhane Logo

Mehmet Büyükekşi Riyad’taki krizin faturasını Ali Koç’a kesti: Maça bir hafta kala, ‘yabancı hakem atamazsanız U1

18:00 26 Nisan 2024 Cuma
Mehmet Büyükekşi Riyad’taki krizin faturasını Ali Koç’a kesti: Maça bir hafta kala, ‘yabancı hakem atamazsanız U1

Türkiye Futbol Fedasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Riyad‘ta oyanan Fenerbahçe Galatarasay maçında çıkan krizin faturasını Ali Koç’a kesen Büyükekçi, ilk kez açıklayorum diyerek ‚‘‘Bir hafta kala Ali Koç, Spor Bakanımız Osman Aşkın beyin de bulunduğu ortamda, ‘Bu maça yabancı hakem atamazsanız, U19’la çıkarım’ dedi.



Türk futbolundaki uygulamaları sebebiyle eleştirilerin odağındaki olan ve istafa etmesi için imza kampanları düzenen isim sessizliğini bozdu. Büyükekşi Riyad, Şanlıurfa, hakem atamaları, adaylık süreci, kulüplerle ilişkiler, imza toplama sürecinde yaşananlara dair Fanatik Gazetesi’nden Umut Eken’e açıklamalar yaptı.

‘İLK KEZ AÇIKLIYORUM…’

“Riyad süreci en acımasızca eleştirildiğimiz dönemdi. Geçen sezon başında kulüplerin isteği ile bir gelir kalemi yaratıp Süper Kupa’yı yurt dışında oynatma kararı aldık. Kulüpler istedi bunu. Suudiler’le anlaştık, 1.6 milyon dolar Galatasaray’a, 1.6 milyon dolar Fenerbahçele’ye avans aldık. Sonra ne mi oldu? İlk kez açıklıyorum.”




ALİ KOÇ YABANCI HAKEM İSTEDİ

“Bir hafta kala Ali Koç, Spor Bakanımız Osman Aşkın beyin de bulunduğu ortamda, ‘Bu maça yabancı hakem atamazsanız, U19’la çıkarım’ dedi. ‘Düşünelim’ dedik.”

TÜRK HAKEMİNE EL ÇEKTİRMEK DOĞRU OLMAYACAKTI

“Halil Umut Meler’in saldırıya uğradığı bir dönemde Türk hakemine el çektirip, yabancıyı atamak doğru olmayacaktı. Yine Türk hakemlerine güvendik. Ali Koç da zaten Riyad’a U19 takımını tam kadro getirdi! Yorum sizin…”





YAZI YOLLAYIP ERTELEME İSTEMEDİLER

“Süper Kupa’nın Şanlıurfa’da o tarihte oynanmasına iki kulüp de tam iki ay önce onay verdi. Hiç itiraz olmadı. Sonrasında Trabzonspor – Fenerbahçe maçının ardından ‘Süper Kupa ertelensin. Avrupa’daki tüm takımların maçları ertelendi. PSG’nin, Olympiakos’un maçları ertelendi’ dediler. Oysa ki 7 Nisan maçları değil 14 Nisan maçları ertelendi. Biz de ‘14 Nisan’daki Karagümrük maçınızı erteleyelim’ dedik. İstemediler! Ne istediyse onu yaptık. Tüm bunlara genel bir fotoğraf olarak bakın, TFF’nin kabahatli olduğu yer neresi!”

İMZA VERENLER ALT LİGE DÜŞENLER

Kulüplerine birliğini sezime götürmek için düzenlenen imza kamqanyasında hedefine alan Büyükekşi “İmza toplama sürecinde bir dolu karalamayla karşılaştık. TFF ana statüsü, maddeler, hukuksal çözümler net. Üstelik daha 3 yıl süremiz varken, olağanüstü genel kurul kararı aldık. Kim yapar bunu! Şu ana kadar 8 Süper Lig kulübü imza verdi, bir başkan verdi. Alt liglerde imza verenlerin tamamı, bir alt lige düşenler ya da düşmesi muhtemel olanlar. Yaklaşık 3 hafta geçti, TFF’ye ulaşan imza sayısı 60 civarı. Birkaç kulüp, tüm kulüpler adına konuşma çabasında.”

BAŞKANLIK KONUSU




” Yalan yanlış ‘Aday oldu, karar aldı’ diyen de var; ‘istifa etti, edecek, haftaya, bir dahaki aya’ diyen de var. Şu an için yüzde 50-50 diyelim. ‘Adayım ya da değilim’ demem doğru olmaz. Lig bitsin, futbol ailesinin genel beklentilerine bakalım. “

Son güncelleme: 18:00 26.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı