• Turkhane Logo

Meclis'te yumruklu kavga

TBMM'de AKP ve CHP'li vekiller arasında kavga çıktı.

19:13 04 Mart 2020 Çarşamba
Meclis'te yumruklu kavga
TBMM'de AKP ve CHP'li vekiller arasında kavga çıktı.

 
TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un konuşması sırasında kavga çıktı.
Özkoçun, Genel Kuruldaki konuşması AKP milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Genel Kurul öncesinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğana yönelik sözleri nedeniyle de tepki toplayan Özkoçun üzerine bir grup milletvekili yürüyünce gerginlik arttı.
CHP milletvekillerinin de tartışmaya dahil olmasıyla birlikte tartışma büyüdü ve arbede yaşandı. Arbede yumruklu ve tekmeli kavgaya döndü. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü, sandalyeler devrildi. Yaşananlar nedeniyle genel kurula ara verildi. Fakat araya rağmen kavga devam etti.
AKPLİ KURTULMUŞTAN ÖZKOÇA: BAŞKOMUTANIMIZA HAKARETLER SARFETTİ
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kavgaya ilişkin yaptığı paylaşımda, Ülkemizin tam manasıyla varoluş mücadelesi verdiği bu günlerde seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarfeden CHPnin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır ifadelerini kullandı.
ÖZKOÇ HAKKINDA JET HIZINDA SORUŞTURMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, başsavcılığın olağan internet taramasında, 27nci dönem milletvekili Engin Özkoçun Twitter hesabından, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik paylaşımda bulunduğu belirtilerek, Paylaşımın video eklentisinde adı geçen milletvekilinin TBMMde yaptığı basın açıklamasını yayımladığı tespit edilmiş olmakla, paylaşım ve konuşma içeriğinin 5237 sayılı TCKnın 299uncu maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında kaldığı değerlendirilerek, 27nci dönem milletvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan resen soruşturma başlatılmıştır denildi.

Son güncelleme: 19:13 04.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı