• Turkhane Logo

Meclis'e yeni hizmet binası ve lokanta için bakın ne kadar bütçe ayrıldı

Meclis yerleşkesine yeni bir hizmet binası ve lokanta binasının yapılması için ayrıldığı ortaya çıkan bütçenin oranı tartışmalara neden oldu.

23:45 08 Kasım 2019 Cuma
Meclis'e yeni hizmet binası ve lokanta için bakın ne kadar bütçe ayrıldı
Meclis yerleşkesine yeni bir hizmet binası ve lokanta binasının yapılması için ayrıldığı ortaya çıkan bütçenin oranı tartışmalara neden oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 2020 bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda Meclis yerleşkesine yeni bir hizmet binası ve lokanta binasının yapılacağı, bu iş için 10 milyon TLlik bütçe ayrıldığı ortaya çıktı. Plana ilişkin komisyonda konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Bizim bir binamız vardı, çok da güzel bir binaydı. Halka İlişkiler Binasını keşke yıkmasaydınız. Keşke bu planlamalar o zaman düşünülseydi. Yani yık, yeniden yap. Yık yeniden yap. Bu komisyonun adı Plan ve Bütçe Komisyonu. Daha planlı hareket edilmesi gerekir. Hele Meclisin kendi işleri ile ilgili dedi.
T24ün haberine göre TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yerleşke içinde yeni bir binanın yapılacağını Meclis dışındaki ek binalarda olan birimleri içeriye taşımak amacıyla katlı otopark üzerine yeni bir hizmet binası yapılacaktır sözleri ile açıkladı. Bilgiç, yeni lokanta ile ilgili olarak da Milletvekillerinden gelen yoğun talep üzerine daha önce bahçe lokantanın bulunduğu alana, milletvekili ve personel için aynı ayrı olmak üzere 550 kişi kapasiteli yeni bir bahçe lokanta yapılacaktır dedi.
Bu komisyonun adı Plan ve Bütçe Komisyonu, daha planlı hareket edilmesi gerekir
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise yerleşke içinde yıkılan binaları hatırlatırken, Bizim bir binamız vardı, çok da güzel bir binaydı. Halka İlişkiler Binasını keşke yıkmasaydınız. Keşke bu planlamalar o zaman düşünülseydi. Yani yık, yeniden yap. Yık yeniden yap. Bu komisyonun adı Plan ve Bütçe Komisyonu. Daha planlı hareket edilmesi gerekir. Hele Meclisin kendi işleri ile ilgili diye konuştu.
Meclisin Dış İlişkiler birimi parlamentodan uzaklaşmaktadır

Meclisin dışında bulunan hizmet birimlerinden birinin de Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı olduğunu dile getiren Çakırözer, Sayın Bilgiç, sunumu sırasında Dış İlişkiler biriminin faaliyetlerini de anlattı. Devletler arasındaki ilişkilerin gelişiminde parlamenter diplomasinin rolüne vurgu yaptı. Ama bizde, parlamenter diplomasinin rolü büyüdükçe Meclisin Dış İlişkiler birimi parlamentodan uzaklaşmaktadır dedi. Çakırözer, Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığının Meclisin dışında kiralık bir binada hizmet eder noktaya geliş sürecine ilişkin şunları kaydetti:
Müşavirlere oda açmak için Meclis TV, sivil savunma biriminin olduğu yere taşındı. Sivil Savunma birimi Destek Hizmetlerinin olduğu yere taşındı. Sonra da Destek Hizmetler Dış İlişkilerin olduğu yere taşındı. Dış İlişkiler de kampüsün dışına itildi, gerçekten dışarıdan işleri yürüten bir birim hâline geldi. Buraya yabancı misafirler geldiğinde Dış İlişkiler biriminden de değerli uzmanlarımız, yöneticilerimiz koşa koşa buraya geliyorlar. Sanki dış heyet gelir gibi Dış İlişkiler birimi de gelmek zorunda kalıyor. Halkla ilişkiler binasını keşke yıkmasaydınız. Dış İlişkiler birimi ve belki diğer birimler de Meclisin dışında böyle sürgün hayat yaşar gibi bir noktada olmasaydı.
Yeni restorana 10 milyon TL bütçe
Yeni restoran binası yapım işi için 2020 bütçesinden 10 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Çakırözer, Yine, Meclisin çok güzel bir lokantası vardı. ‘Tabur Binası derdik biz oraya, yıkıldı, otopark yapıldı; şimdi restoran yapma ihtiyacı nedeniyle yeniden bir yapım işlemi olacak ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 23:45 08.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı