• Turkhane Logo

MASAK Başkanı Hayrettin Kurt görevden alındı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Hayrettin Kurt, atanarak gitti.

23:11 04 Aralık 2022 Pazar
MASAK Başkanı Hayrettin Kurt görevden alındı
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Hayrettin Kurt, atanarak gitti.

AKP döneminde kamuda atama, görevden alma ve istifa yöntemlerine özür ve atamayla görevden alma yöntemleri eklendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Hayrettin Kurt, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (KGK) 2. Başkanlığına atanarak görevden alındı. 2,5 yıldır bu görevi yürüten Kurtun MASAK başkanlığı görevinden alınmasına ilişkin herhangi bir kararname yayınlanmadı.
Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzerin haberine göre aynı yöntem MASAK Başkanı olan İbrahim Hakkı Polatın 2016 yılında KGKya atanmasında da kullanılmış ve Polat MASAKtaki görevinden alınmıştır. MASAKın yeni Başkanının hafta başında atanması bekleniyor. Mali suçları araştırmak, para ve terörün finansmanıyla mücadele etmek amacıyla kurulan MASAK, AKP döneminde 7 kez başkan değiştirdi.
7. BAŞKAN BEKLENİYORİlk olarak 1 Aralık 2002de Ecevit hükümetinden kalan Nejat Coşkun görevden alındı ??ve yerine Genç Osman Yaraşlı istendi. Ancak bu ilk atama operasyonu, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer tarafından reddedildi. Coşkun, basın mensubu olarak Mayıs 2003te mali müşavir olarak Laheye gönderildi ve Yaraşlı, MASAK başkanlığına vekaleten atandı. Daha sonra MASAKta Adnan Ertürk, Mürsel Ali Kaplan, İbrahim Hakkı Polat, Osman Dereli ve son olarak Hayrettin Kurt görev yaptı. Yeni başkanın hafta başında atanacağı bildirildi.

Son güncelleme: 23:11 04.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı