• Turkhane Logo

Marmara Üniversitesi'ne Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi!

Diplomasını ortaya koyamayan üniversite bulunduğu yerleşkenin adını verdi...

20:06 12 Aralık 2017 Salı
Marmara Üniversitesi'ne Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi!
Diplomasını ortaya koyamayan üniversite bulunduğu yerleşkenin adını verdi...

Akademik birimlerini Maltepe’de toplamaya karar veren Marmara Üniversitesi, yerleşkenin adını ‘Recep Tayyip Erdoğan’ olarak belirledi.

Sözcü’den Bora Erdin’in haberine göre Marmara Üniversitesi, Maliye Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında bir anlaşma imzalandı.

Üniversitenin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı yerleşkeleri TOKİ’ye devredildi. Karşılığında ise Maltepe’deki ‘Kenan Evren Kışlası’ arazisi üniversiteye verildi. Buna ilave olarak, yeni yerleşke içinde inşa edilecek olan bina ve tesislerin de TOKİ tarafından yapılması karara bağlandı.

İnşaatın master planı için ekim ayında ihaleye çıkıldı. 13 Ekim’de çıkılan ihaleye; ‘Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Master Plan Konsept Tasarımı Hazırlanması İşi’ başlığı belirlendi.

3 bin 200 dönümlük alan

‘Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ 3 bin 200 dönümlük alan üzerine kurulacak. Hali hazırda üniversitenin Sağlık Bilimleri’nin bulunduğu alana sosyal tesisler, spor salonları, lojman, kreş ve ilk ve orta öğretim kurumları da inşa edilecek.

İnşaat öncesi hazırlanacak planları ve tasarımları ise Hassa Mimarlık yapacak.

Hassa Mimarlık’ın sahibi Muammer Hilmi Şenalp, Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nin ve Altunizade’de bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nin de mimarı.

Son güncelleme: 20:06 12.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı