• Turkhane Logo

Manisa’da hastaneyi sel bastı; 62 hasta başka hastanelere sevk edildi

14:50 19 Haziran 2023 Pazartesi
Manisa’da hastaneyi sel bastı; 62 hasta başka hastanelere sevk edildi





Manisa’nın Akhisar ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ile çok sayıda ev ve iş yerini sel suları bastı. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ndeki 62 hasta başka hastaneye sevk edildi.



Manisa’nın Akhisar ilçesinde üç saat boyunca aralıksız süren sağanak, hayatı felç etti. Cadde ve sokaklar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi de su baskını yaşanan yerlerden biri oldu.



Hastanede elektrikler kesilirken, hastalar ambulanslarla çevre ilçe ve il merkezindeki diğer hastanelere sevk edildi. İzmir, Afyon, Balıkesir ve Manisa’daki ambulanslar da takviye olarak ilçeye sevk edildi.



”BODRUM KATINDA 50 SANTİMETRE SU YÜKSEKLİĞİ OLUŞTU”



Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Yaklaşık 300 ihbar aldık ve bu ihbarlara MASKİ ekipleri, itfaiye ve AFAD ekipleri müdahale ediyor. Şu an hastanenin bodrum katında da yaklaşık 50 santimetre yüksekliğinde su var. Güvenlik amacıyla elektrikler kesildi ve durumu kritik olan 62 hastamız başka hastanelere sevk edildi. Yarından itibaren hasar tespit çalışmalarına başlanacak. Hasar tespitleri hem şehir merkezinde hem de tarım arazilerinde iki yönden çalışmalar yapılacak.’’ ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 14:50 19.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı