• Turkhane Logo

Manavgat'ta ölü sayısı 3'e yükseldi, 58 kişinin tedavisi sürüyor

Bakan Pakdemirli, yangından etkilenen yurttaşların ihtiyaçlarına ilişkin soruya 'Sunduğumuz imkanların yüzde 90'nından fazlası reddedildi, kendi imkanlarıyla kalıyorlar' yanıtını verdi.

15:12 29 Temmuz 2021 Perşembe
Manavgat'ta ölü sayısı 3'e yükseldi, 58 kişinin tedavisi sürüyor
Bakan Pakdemirli, yangından etkilenen yurttaşların ihtiyaçlarına ilişkin soruya 'Sunduğumuz imkanların yüzde 90'nından fazlası reddedildi, kendi imkanlarıyla kalıyorlar' yanıtını verdi.



Antalyanın Manavgat ilçesinde dün 4 farklı noktada çıkan ve geniş bir alana yayılan yangın bu sabah kontrol altına alındı. Afet bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aksekide çıkan yangının ise devam ettiğini, yangından etkilenen alanın en az dört katına çıkacağını ifade etti.

Manavgatta etkisini sürdüren yangınla ilgili gelişmeler şöyle:


11.56:  Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, orman yangını sonrası Oymapınar Barajındaki bir restoranda mahsur kalan 10 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Kaymakam Yiğit, yangın nedeniyle Güzelyazı Köyü Oymapınar Barajındaki bir restoranda mahsur kalan 10 kişinin kurtarılması için sabah saatlerinden itibaren yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Çalışmanın başarıyla sonuçlandığını belirten Yiğit, Oymapınar Barajında mahsur kalan 10 vatandaşımız kurtarıldı, hastanede kontrol altına alındı. Dumandan etkilenmişler, hayati tehlikeleri yok” dedi.

11.30:  Antalyadaki orman yangınında can kaybı 3e yükseldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde ikamet eden Osman Gardaş ve Şehri Gardaş’ı kaybettik” açıklaması yaptı.

AFADdan yapılan açıklamada da 122 kişinin yangından etkilendiği, 58 kişinin de tedavisi sürdüğü belirtildi.

08.36:  Bakan Pakdemirli Maalesef bir kaybımız var. Antalya Aksekide 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etmiştir. Başımız sağ olsun dedi. Buradan sizler vasıtasıyla yangın bölgelerindeki vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum. Uyarıları mutlaka dikkate alsınlar. Uyarıları boşa yapmıyoruz. Elbette malımız önemli ama hiçbir şey canımızdan önemli değil. Evinde yalnız kalan amcamız maalesef vefat etmiş durumda. Lütfen anonslara ve bu konudaki çağrılara mutlaka uymamız gerekir diye düşünüyorum ifadelerini kullanan Pakdemirli mahsur kalan yurttaşlar olduğunu açıkladı. Helikopterle bu arkadaşlarımızı alma imkanımız yok. Helikopterler havada zor duruyorlar diyen bakan şunları söyledi:

Oymapınar Barajında 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var elimizde. Hayati tehlikeleri yok. Burada anonslar yapıldı, maalesef orada kalmışlar. Helikopterle bu arkadaşlarımızı alma imkanımız yok. Helikopterler havada zor duruyorlar, biz de güçlük çektik. Bütün bu coğrafyalarda, tüm yangın coğraflarında hava araçları zorlukla faaliyetlerine devam edebiliyor. Oymapınarda mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili ekiplerimiz yolda. Onları tahliye etme çabası içindeler.

Yangının etkisinin devam ettiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, evlerinden tahliye edilen vatandaşlara ilişkin Vatandaşlar genelde akrabalarına dağılmış durumdalar. Yani bir yerde kümelenmiş, Kızılayın AFADın yardımını bekleyen bir vatandaş yok ifadelerini kullanması ise dikkat çekti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise bugüne kadar böyle bir yangın görmediğini belirterek 27 yıllık yöneticiyim, ben böyle bir yangın görmedim. Yangının 4 farklı noktada birden çıkması açıkçası düşündürücü diye konuştu.

Son güncelleme: 15:12 29.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı