• Turkhane Logo

Manavgat yangını kontrol altında

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale yeniden başladı. Bakan Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

10:53 29 Temmuz 2021 Perşembe
Manavgat yangını kontrol altında
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale yeniden başladı. Bakan Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.


Antalyanın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışması devam ediyor.

Manavgatın farklı noktalarında öğle saatlerinde çıkan orman yangınları rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması sonucu çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi, ahır ve bahçelerdeki hayvanlar öldü, bazı araçlarda, iş makinelerinde ve meyve bahçelerinde hasar oluştu.


Sabahın ilk saatlerinde bir değerlendirme yapan Pakdemirli, Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Aksekide devam eden bir yangın var. Oymapınar Barajında 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Kepezbeleni boşaltırken evinde yalnız kalan 82 yaşındaki bir amcamız vefat etmiş durumda. Anonslara ve çağrılara uymamız gerekiyor diye açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli, Antalyada 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana Kozanda 6 köy, Mersinin Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri dedi.

/

Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahalleleri boşaltıldı. Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi.

Manavgatta kriz masası oluşturularak evleri boşaltılanlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Yangından 62 kişi etkilendi. 3ü yanık, 2si kırık, 57siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 51 kişi taburcu edildi.

/

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilçede 4 noktada başlayan ve geniş bir alana yayılan yangın alanında incelemelerde bulundu. Helikopter ile bölgeyi gezen bakanlar, yangın yönetim merkezinde İHAdan ve sahadaki ekiplerden gelen bilgileri değerlendirdi.

Son güncelleme: 10:53 29.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı