• Turkhane Logo

Man Adası davasında Yargıtay'dan Erdoğan'a kötü haber

Man Adası davasında Yargıtay'dan Erdoğan'a kötü haber geldi. Avukat Celal Çelik, Yargıtay'ın verdiği kararla Kılıçdaroğlu'nun haklı çıktığını duyurdu.

14:36 13 Nisan 2022 Çarşamba
Man Adası davasında Yargıtay'dan Erdoğan'a kötü haber
Man Adası davasında Yargıtay'dan Erdoğan'a kötü haber geldi. Avukat Celal Çelik, Yargıtay'ın verdiği kararla Kılıçdaroğlu'nun haklı çıktığını duyurdu.

CHP liderinin avukatı Celal Çelik, Man Adası davalarına ilişkin Bu kez Yargıtay Erdoğana ders verdi! Yüz binlerce TLlik kararlar Yargıtay tarafından bozuldu dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Man Adası davalarında da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu haklı çıktı ve kazandık dedi.

Cumhuriyette yer alan habere göre Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bu kez Yargıtay, Erdoğana ders verdi! MAN Adası davalarında da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu haklı çıktı ve kazandık! Suç işleyen sözde hakimlerce (3 davada) verilen yüzbinlerce TLlik kararlar Yargıtay tarafından bozuldu! Kazanmaya ve ders vermeye devam edeceğiz! Sözümüz söz! dedi.


NE OLMUŞTU?28 Kasım 2017de partisinin grup toplantısına pek çok belge ile çıkan Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın oğlu, dünürü, eski özel kalem müdürünün Man Adasındaki bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiğini banka dekontlarıyla açıklamıştı.
Kılıçdaroğlu; Erdoğan ve yakınlarının vergi cenneti olarak nitelenen Man Adası’ndaki off - shore şirkete 2011 yılında 18 milyon dolar gönderdiğine dair swift mesajlarını ve dekontları paylaşmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğanı istifaya çağırmıştı. Kılıçdaroğlu bu iddiaları yine aynı yıl 5 Aralık’ta partisi tarafından düzenlenen bir toplantıda da yinelemişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan ve dünürü Osman Ketencinin avukatları tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun 5 Aralıkta Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen 5 Aralık Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşmasında yaptığı konuşmaya yer verilmişti.
Dilekçede, Kılıçdaroğlunun Cumhurbaşkanı Erdoğanı, çocuklarını, kardeşini ve dünürlerini hedef alan küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar isnat ederek ağır hakaretlerde bulunduğu belirtilmişti.
Kılıçdaroğlunun konuşmasında, daha önce defaatle tekrar ettiği gerçek dışı beyanlarını yinelediği ve sistematik şekilde Erdoğan ve ailesine alenen saldırıda bulunduğu aktarılan dilekçede, Tamamıyla müvekkillerimi yıpratma amaçlı siyasi çıkar güden bu iftira içerikli iddialar davalının hayal mahsulü olmakla birlikte davalı, gerek grup toplantısında gerekse 5 Aralık Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması konuşmasını milyonların huzurunda söylediğinden, bu durumun getirdiği hukuki ve cezai yükümlülüklere katlanmak mecburiyetindedir. ifadelerine yer verilmişti.
Dilekçede, Kılıçdaroğlunun milletvekili olmasının kendisine hakaret ve iftirada bulunma hakkı vermeyeceğinin, anayasa, yasalar ve Yargıtay içtihatlarıyla anlatıldığı dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 500 bin lira, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan ve dünürü Osman Ketenci için de 250şer bin lira manevi tazminat talep edilmişti.
Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, açılan tazminat davasını kısmen kabul ederek, 100 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Erdoğana, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgene, 15 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenciye, 10 bin lira manevi tazminatın da Ahmet Burak Erdoğana haksız fiil tarihi olan 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlundan alınarak ödenmesine karar vermişti.

Davalı Kemal Kılıçdaroğlunun avukatınca yapılan itiraz üzerine dosyaya bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, dava dosyasının usulden bozularak, yeniden görülmesi amacıyla yerel mahkemeye gönderilmesine karar vermişti.

Son güncelleme: 14:36 13.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı