• Turkhane Logo

Malatya'daki depremde yine binalar çöktü, ölü ve yaralılar var

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,

16:07 27 Şubat 2023 Pazartesi
Malatya'daki depremde yine binalar çöktü, ölü ve yaralılar var
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,

AFAD verilerine göre, Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 6,96 kilometre olarak duyuruldu. Deprem, Malatyanın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.
KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 5,5 OLARAK AÇIKLADIÖte yandan Kandilli Rasathanesi ise, Yeşilyurt merkezli depremin büyüklüğünü 5,5 olarak duyururken, derinliğini 5 kilometre olarak açıkladı.
AFADDAN AÇIKLAMA, BİNALAR ÇÖKTÜAFADdan, 5.6lık depremin ardından açıklama yapıldı. Açıklamada, Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır denildi.
AFADdan yapılan son açıklamada ise, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 69 vatandaşımız yaralanmıştır. 29 bina yıkılmıştır. 7 binada arama kurtarma çalışması devam etmektedir ifadelerine yer verildi.
BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMAHabertürk yayınına katılan Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bazı binaların yıkıldığını, ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini belirtti.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 69 yaralımız var ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 16:07 27.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı