• Turkhane Logo

Mahruki, AKUT'tan istifa sürecini anlattı: İktidar işi mafyavari yöntemlere getirdi

AKUT Arama Kurtama Derneği kurucularından Nasuh Mahruki, AKUT’tan zorla istifa ettirildiğini söyledi.

21:09 10 Kasım 2020 Salı
Mahruki, AKUT'tan istifa sürecini anlattı: İktidar işi mafyavari yöntemlere getirdi
AKUT Arama Kurtama Derneği kurucularından Nasuh Mahruki, AKUT’tan zorla istifa ettirildiğini söyledi.


AKUTun kurucularından Nasuh Mahruki, YOL TVde Bu Masada Konuşalım programında AKUTtan zorla istifa ettirildiğini söyledi.

Mahruki, İktidar beni AKUTun başından uzaklaştırmak için çok kafayı taktı ve yasa dışı işler yaptı dedi.
  Nasuh Mahruki AKUTtan istifa ettirilmesini anlattı: İktidar yönetim kurulundakileri tehdit etti — ABC Gazetesi (@abcgazete) November 9, 2020

İktidar yönetim kurulundakileri tehdit etti diyen Mahruki, istifa sürecini de anlattı. 

Aldıklarını öne sürdüğü tehditleri tek tek anlatan Mahruki, şu ifadeleri kullandı:

İktidar beni AKUTun başından uzaklaştırmak için çok kafayı taktı ve yasa dışı işler yaptı. O kadar artık kararlı geldiler ki; 2016nın Ağustos ayında. Bizim yönetim kurulundaki arkadaşlarıma telefon geliyor. Biri ikinci başkan, biri yönetim kurulundaki genel sekreter. 13 yıl benimle çalışan insanlar bunlar. Biri sağ kolum, biri sol kolum. Akutu Akut yapan ekipten insan bunlar. Ankaradan cumhurbaşkanlığından gelen telefonu söylüyorum. Orhan Karakurt, Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat koordinatörüydü. Şu an cumhurbaşkanlığı müşaviri. Tayyip Erdoğanın da akrabası. Bu taktı zaten kafayı. Ve telefonda şunu söylüyor; biz artık düğmeye basıyoruz, Nasuhu alacağız Akutun başından. Eğer Nasuh istifa etmezse, çünkü ben sonuçta seçimle geliyorum buraya. Burası bir Sivil Toplum Kuruluşu. 20 küsür senedir yapılan her seçimde zaten ben ve ekibim seçiliyor, karşımıza aday bile çıkmıyordu. Artık işi o kadar mafyavari yöntemlere getirdiler ki; Nasuh eğer istifa etmezse, bundan sonra hiçbir operasyona çıkmayacaksınız. Ankaradaki bütün işleriniz engellenecek, genel merkezinizi elinizden alacağım ve aldılar da.

Son güncelleme: 21:09 10.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı