• Turkhane Logo

Mahpsulara para yatıran 63 kişiye soruşturma: 'Akrabalık bağınız yok!'

Tekirdağ’da aralarında ‘akrabalık bağı olmadığı’ halde, cezaevindeki mahpusların hesaplarına para yatırdıkları gerekçesiyle 63 kişiye soruşturma açıldı.

19:50 22 Şubat 2022 Salı
Mahpsulara para yatıran 63 kişiye soruşturma: 'Akrabalık bağınız yok!'
Tekirdağ’da aralarında ‘akrabalık bağı olmadığı’ halde, cezaevindeki mahpusların hesaplarına para yatırdıkları gerekçesiyle 63 kişiye soruşturma açıldı.


ETHA’dan Pınar Gayıp’ın haberine göre, “Örgüte yardım” iddiasıyla Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma için avukat Hüseyin Yüksel Biçen, “Cezaevine giren kişilerin örgütle bağı kesilir. Ortada örgüt yok, örgüte yardım da yok. İllegal bir durum da yok” dedi.

Tekirdağ Hapishanesinde “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutsak olan 40 kişiye para yatıran 63 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, “akrabalık bağı tespit edilmediği” gerekçesiyle 1 Ocak 2021-16 Haziran 2021 tarihleri arasında para yatıran kişiler hakkında soruşturma başlattı.


Mahpusa para yatırdığı için hakkında soruşturma açılan kişilerden biri de Avukat Hüseyin Yüksel Biçen. Biçen, “Hem meslektaşım hem müvekkilim hem de manevi kardeşim” dediği Avukat Özgür Yılmaz’a ihtiyacı olacağını düşünerek, hapishanede açılan banka hesabına bir miktar para yatırdı. Biçen hakkında da “örgüt üyesine yardım” iddiasıyla soruşturma açıldı.

CEZAEVİNİN ASTIĞI HESABA PARA YATIRIYORUZ

Biçen, “Yolladığımız paraları takibe almışlar. İllegal bir şey yapmıyoruz, cezaevinin asmış olduğu hesap numarasına gönderiyoruz. Bunlar da ‘örgüt mensubuna yardım etmek’ diye soruşturma açmışlar” dedi.

Hapishaneye giren kişinin tutuklu ya da hükümlü fark etmeksizin örgütle ilişkisinin kesildiğini hatırlatan Biçen, “Devletin de ‘işi’ bu. Hapishaneye giren kişinin örgütle ilişiği kesilir. Dolayısıyla ortada bir örgüt yok. Örgüte yardım da söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

İÇERİDEKİLERİ İZOLE ETMEK, DIŞARIDAN YARDIMLARI KESMEK İSTİYORLAR

Bu soruşturmanın amacının mahpusları izole etmek ve dışarıdan yardımları kesmek amaçlı olduğunun altını çizen Biçen, “İçeridekileri izole etmek dışarıdan da gelecek her türlü yardımı kesmek istiyorlar. Amaçları bu. Soruşturmaya karşı hukuki süreç işletemiyoruz. Ya dava açılacak ya da kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilecek. Ama söyleyeceğim şu bu tür şeylerle zırvalıklara alıştırmaya çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Son güncelleme: 19:50 22.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı