• Turkhane Logo

Mahkeme kararını verdi: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?

14 yıl önce vahşice öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddiası üzerine mezarın açılması talebi reddedilmişti.

10:37 10 Nisan 2023 Pazartesi
Mahkeme kararını verdi: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?
14 yıl önce vahşice öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddiası üzerine mezarın açılması talebi reddedilmişti.


İstanbul’da 14 yıl önce Münevver Karabulut’u vahşice öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu davası ile ilgili yeni gelişme yaşandı.
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için bir üst mahkemeye yapılan başvuru reddedildi.
İlk başvuru 10 ay önce yapılmıştıCem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmediğini savunarak, kaçtığını veya kaçırıldığını ifade eden Münevver Karabulutun babası Süreyya Karabulut, avukatı Rezan Epözdemir aracılığı ile 10 ay önce ilk kez suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan ilk başvuru savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirilerek reddedilmişti.
Savcılık DNA uyumlu dediCem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebi reddeden savcılık, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesince yapılan incelemede ölen kişiden alınan DNA profili ile Cem Garipoğlunun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99,99 uyum olduğunu belirtti.
Aile, avukatı aracılığıyla itiraz ettiYaşanan bu karar üzerine Karabulut Ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir harekete geçti. Epözdemir bu kez ret kararına itiraz ederek şikayet dilekçesini verdi.
Yapılan itirazda ise şu detaylar yer aldı:
Cem Garipoğlu tutuklu olduğu dönemde Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunmuş olup daha sonra Silivri 5 Nou L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna geçiş yapmıştır. Şahsın hükmü infaz edilirken 10 Ekim 2014 tarihinde intihar ettiği haberleri yapılmıştır. Ancak halihazırda ölüp ölmediği veyahut firar edip etmediği bilinmemektedir. Her ne kadar şahıs adına bir mezar yapılmış ve bir naaş gömülmüşse de gömülen naaşın Cem Garipoğlu olup olmadığı bilinmemektedir ve kamuoyunda aksi yönde pek çok haber bulunmaktadır.
Koltuktaki fotoğraf detayıGaripoğlu ailesi, müteveffanın katledilmiş olduğu ve kanının bulaşmış olduğu koltukta fotoğraf çektirmiş ve bunu 2021 yılının ortalarında sosyal medya hesaplarından paylaşarak şahsın ölmediği konusundaki şüpheleri arttırarak adeta Karabulut ailesine mesaj vermiştir. Söz konusu paylaşımın ardından acılı baba Süreyya Karabulut tarafımıza ulaşarak suç duyurusu dilekçemizin ekinde yer alan ıslak imzalı dilekçeyi teslim etmiş ve Cem Garipoğlunun ölmediği, kaçırıldığı iddialarına ilişkin olarak gerekli başvuruları yapmamızı talep etmiştir. İşbu sebepten, huzurdaki suç duyurusunu yapma zaruretimiz hasıl olmuştur.”
Adalet duygusunu derinden zedelemiştirSilivri Cumhuriyet Başsavcılığının tesis etmiş olduğu kovuşturmaya yer olmadığına dair karar gerek yazılı gerekse görsel basında büyük tepkiye yol açmıştır. Kızını genç yaşta hunharca katledilerek kaybeden bir ailenin meşru talebinin görmezden gelinmesi ve dosyanın adeta üstünün kapatılması kamuoyu vicdanını ve adalet duygusunu derinden zedelenmiştir.”
Üst mahkeme de karara takipsizlik verdiEpözdemir’in 3 ay önce üst mahkemeye yaptığı bu itiraz başvurusu sonuçlandı. Üst mahkeme Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına izin vermeyerek takipsizlik kararı verdi.
Epözdemirden açıklamaCem Garipoğlu’nun mezarının açılması için bir üst mahkemeye yapılan başvurunun ve itirazın reddedilmesi üzerine, bu kez Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu. Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir konuyla ilgili açıklamada bulundu.
Epözdemir yaptığı açıklamada Müvekkil Süreyya Karabulut talebi üzerine tarafımıza Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 309. Maddesi uyarınca Adalet Bakanlığı’na, kanun yararına bozma başvurusu yapılmış olup, süreç halihazırda derdesttir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunulur dedi.

Son güncelleme: 10:37 10.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı