• Turkhane Logo

Mahkeme Ali Ağaoğlu’nun 1453 projesini yine iptal etti

17:50 11 Haziran 2024 Salı
Mahkeme Ali Ağaoğlu’nun 1453 projesini yine iptal etti





İstanbul Maslak’ta Ali Ağaoğlu’nun 1453 projesi için hazırlanan imar planları yedinci kez iptal edildi. Mahkeme, planların şehircilik ilke ve esaslarına uygun olmadığını belirterek karar aldı, projenin geleceği belirsizliğini koruyor.



İstanbul Maslak’ta iş insanı Ali Ağaoğlu’nun TOKİ ve Emlak Konut işbirliğiyle inşa ettiği 1453 projesiyle ilgili olarak son gelişme, proje için hazırlanan imar planlarının yedinci kez iptal edilmesi oldu.



Kısa Dalga’da yer alan habere göre, iptal kararı, İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından alındı ve mahkeme, yapılan bilirkişi raporunu hükme esas aldı. Raporda, planların şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine ve kamu yararına uygun olmadığı belirtildi. Özellikle, plan notlarının bazı hükümleri hukuka aykırı bulundu.



Bunlar arasında, yapılaşma koşullarının korunmaya çalışıldığına dair ifadeler öne çıktı. Mahkeme, planın mevcut kontur ve gabariyi korumaya çalıştığını belirtti ancak bu durumun mahkeme kararına ve planlama tekniklerine aykırı olduğunu vurguladı. Bu gelişmelerle birlikte, proje ve planlarının geleceği hakkında belirsizlik devam ediyor.

Son güncelleme: 17:50 11.06.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı