• Turkhane Logo

Mahir Kılıç işine iade edildi, tatlı dağıtarak ailesi ve dostlarıyla kutladı

İstanbul CHP İl Başkanlığı önünde 254 gündür eylem yapan Mahir Kılıç dün işe iade edilmesinin ardından direnişini sonlandırdığını duyurdu.

18:27 30 Ocak 2020 Perşembe
Mahir Kılıç işine iade edildi, tatlı dağıtarak ailesi ve dostlarıyla kutladı
İstanbul CHP İl Başkanlığı önünde 254 gündür eylem yapan Mahir Kılıç dün işe iade edilmesinin ardından direnişini sonlandırdığını duyurdu.




İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtıktan sonra işten çıkarılan 258 işçiden biri olan ve 184 gün açlık grevi sonrasında direnişini İstanbul CHP İl Binası önüne taşıyan Mahir Kılıç işe iadesinin ardından bugün yapmış olduğu basın açıklaması ile direnişini sonlandırdığını açıkladı.


254 GÜNDÜR DİRENİYOR

İşe iade edilmesini tatlı ikram ederek kutlayan Kılıç’ın basın açıklaması şöyle:

Tam 254 gündür İstanbul CHP il başkanlığı önünde insanlık dışı koşullarda insanlık dışı şartlarda şu binaya haktan hukuktan adaletten bahseden birçok milletvekili birçok bürokrat girdi. Verdikleri mesaj şuydu; evet bu ülkede AKP’nin yaptığı her işçi emekçi kıyımında kameraların önünde boy gösterip popülistlik yaparız fakat kendi belediye başkanlarımızın yapmış olduğu işçi emekçi kıyımlarını meşru görürüz. Biz de direnen işçiler emekçiler olarak şu an halihazırda devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi, İstanbul Şişli Belediyesinde, CHP’nin belediyelerinin önünde devam eden emekçilerin, işçilerin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu ülkede AKP’nin yapmış olduğu işçi emekçi kıyımı ne ise CHP’nin yapmış olduğu işçi emekçi kıyımı da ta kendisidir. Direnişim ile ilgili bir şeyler daha söylemek istiyorum ama direnişimin gerçek sahibi benim yokluğumda çocuklarıma hem annelik hem de babalık yapmak zorunda bırakılan eşime söz vermek istiyorum. Bu anlamda direnişim bugün Zafer ile sonuçlandıysa, evet direnişime destek veren çok dostumuz var ama bu işin baş mimarı, her erkeğin arkasında olan başarılı kadın benim eşim Ayça kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum ve sözü ona vermek istiyorum.

    CHP 160 GÜN BOYUNCA EŞİMİN AÇLIĞINDAN BESLENDİ

Sözlerine kendilerini bu süreçte yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek başlayan Ayça Kılıç konuşmasına şöyle devam etti.

“Eşim 160 gün burada bedenini açlığa yatırdı. CHP yönetimi buna sessiz kaldı ve üç maymunu oynamaya devam etti. Her gün, 160 gün boyunca eşimin açlığıyla beslendiler resmen. Eşimin evlat hasretine, burada açlık çekerek betonun üzerinde uyumasına göz yumdular ama eşim kararlıydı, hepimiz kararlıydık, aksini hiçbir zaman düşünmedik. Kaybetmeyi hiçbir zaman düşünmedik kazanacağımıza inanmıştık zaten ve kazandık, onlar kaybetti. Üçüncü kaybedişleri oldu. Umarım bir daha böyle bir şey yaşamayız. Böyle bir şey yaşatmayı da göze alabileceklerini artık düşünmüyorum.” dedi.

Mahir Kılıç basın açıklamasını çevre esnafına ve kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek sonlandırdı. Açıklamanın ardından direnişini sonlandıran Mahir Kılıç kendisini desteklemeye gelenlere ve çevre esnafına tatlı ikram etti.

İSTANBUL CHP İL BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI

Mahir Kılıç’ın işe iade edilmesinin ardından CHP il yönetimi konu ile ilgili kendisine uzatılan mikrofonları geri çevirdi. Konuyla ilgili hiçbir şekilde açıklama yapmayacaklarını söyleyen yetkililer soruları cevaplamaktan kaçındı.

Kaynak: Kronos

Son güncelleme: 18:27 30.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı